In afara subiectelor legate de antrenamente si alimentatie sanatoasa,  primesc intrebari legate de felul in care imi ingrijesc parul, in special buclele. Azi va povestesc ritualul meu de ingrijire pentru parul ondulat. Nu este foarte complicat asa ca poate va ajuta.
Parul ondulat are tendinta de uscare. Daca va vopsiti trebuie sa discutati un pic cu stilistul vostru despre ce culoare sa alegeti. Eu le-am incercat pe toate. Drastic a fost cand am trecut de la brunet, la blond.
Spun asta pentru ca a fost o experienta traumatizanta, atat pentru mine cat si pentru par. Daca aveti parul ondulat si va decolorati o sa devina foarte uscat. Cel putin asa a fost in cazul meu.
A fost atat de afectat incat mare parte din lungime s-a rupt. Primul meu sfat este sa nu apelati la aceasta metoda. In plus, sa stiti ca blondul da senzatia si mai tare de par uscat asa ca e indicat sa nu alegeti aceasta culoare daca nu-l aveti la baza deschis. In general culorile calde dau stralucire buclelor. Eu nu am aceiasi culoare tot timpul insa aleg tonuri naturale cu nuante de maro.
Folositi cat mai multe uleiuri de hidratare.  Nu-mi lipseste niciodata uleiul pentru par. De obicei folosesc unul organic. Imi place foarte mult cel de la Nasi Argan.
Dupa fiecare samponare folosesc o masca pentru bucle. Imi place sa testez produse profesionale si probabil am sa vi le prezint pe fiecare in parte. De exemplu in aceasta perioda folosesc samponul si masca pentru hidratare pe la Wella.
Inca un lucru important de care trebuie sa tineti cont este cum unde va tundeti si forma finala aparului. Am cautat mult timp un stilist care sa poata sa-mi tunda parul tinand cont de cat de buclat este. Se numeste Fabrizio si il gasiti in Cartierul Francez la Encore Cosmetics. Inca o recomandare este pentru Georgiana de la Keune.
Pentru sesiunile foto nu-mi coafez parul. De cele mai multe ori mi-l aranjez singura. Daca tunsoarea este buna si parul hidratat, daca folositi o spuma pentru bucle si difuzor este suficient sa deveniti propriul stilist.

semnatura-dianastirbu
diana-stirbu

bucle-diana
diana-stirbu

IMG_6456

tort-cret