Nu se poate vorbi de ingrijirea tenului, de intretinerea pielii, fara a evoca aceste produse – asa-zisele masti cosmetice sau “masti de frumusete”.
Intensa lor folosire se explica si datorita faptului ca permit inlaturarea rapida a urmelor de oboseala, a ridurilor si a punctelor negre de pe fata, imprimandu-i acesteia stralucire si luminozitate.
Cosmetica moderna le atribuie o importanta deosebita, datorita rezultatelor ce se obtin prin folosirea acestora, astfel incat aspectul neplacut pe care-l prezinta aplicarea lor pe fata este compensat prin efectele obtinute. Unele rezultate sunt trecatoare, altele de durata, insa chiar cele efemere nu trebuie subapreciate, intrucat au un rol foarte important in tratamentele cosmetice. Folosite cu rabdare si perseverenta, ele pot produce chiar efecte spectaculoase.

Ce calitati trebuie sa aiba o masca cosmetica?

Pentru atingerea scopului urmarit, masca trebuie sa aiba o putere mare de absorbtie, asigurand astfel o curatare mai profunda a pielii.Trebuie sa fie usor de aplicat, sa fie moale, ca sa se poata intinde uniform pe piele, sa se usuce repede, formand un strat aderent, dupa uscare sa poata fi scoasa usor si fara durere.