Folosesc protectie solara pentru par si piele cand alerg, cand fac plaja si mai nou in fiecare zi cand plec de acasa. Am luat aceasta decizie dupa ce am capatat doua pete pe frunte in luna mai, in timpul unei competitii care se desfasura la ora 10.00 dimineata. Nu stiu sigur daca pielea mea a devenit mai sensibila sau razele soarelui sunt prea puternice, insa nu vreau sa repet experienta.
In copiliarie mergeam la plaja in fiecare zi in vacanta de vara si nu-mi amintesc ca foloseam extraprotectie. Eram bronzata toata vara, fara sa ma ard niciodata. Acum daca ma expun fara protectie sub 30, imediat ma ard. Nu spun ca actionam corect atunci, insa in acest moment imi este teama de soarele putenic. Voua vi se intampla la fel?
Si parul parca este mai uscat vara. Nici nu insist foarte mult cu vopsitul in aceasta perioada. Oricum se deschide culoarea si parca nu rezista la fel de mult. Si cum parul meu este destul de bogat, hidratarea lui vara devine destul de complicata. Cel mai mult observ asta la varfuri. Exemple de produse care sa va ajute sa va protejati parul de razele soarelui gasiti aici: http://www.haircare.ro/soare.html.
Preferatul meu este un ulei spray de protectie solara de la Solarium. Se pare ca este un ulei cu dubla actiune:

-protejeaza firul de par impotriva soarelui, a apei sarate si a clorului si impiedica deshidratarea.
Pentru ca este usor de folosit, eu il am cu mine tot timpul in geanta de antrenamente, langa echipamente si suplimente. Cand merg in vacanta folosesc si sampon si balsam cu factor de protectie.
Voi cum va ingrijiti vara parul?

#haircare #dianastirbublog

diana-stirbu

 

protectie-solara-par