Pe 1 octombrie 2015, in cadrul celei de-a 15-a editii a Iluminarii in Roz, Fundatia Renasterea a lansat Proiectul Vieti Impletite-Doneaza Frumusete.
Echipa salonului DeLights Beauty Club (Str. Caraiman, Nr. 116, Sector 1, Bucuresti – Vis-a-vis de Piata Domenii, colt cu Str. Paraschiva Gherghel) se numara printre saloanele partenere si m-am bucurat foarte mult cand am auzit vestea. De aceea m-am  gandit sa va povestesc mai multe detalii despre proiect. Impreuna putem face lucruri minunate.
Printr-un gest simbolic transmis Live la Stirile PRO TV, Corina Caragea a devenit donator in proiectul proiect de donare de par pentru efectuarea de peruci in beneficiul pacientelor diagnosticate cu cancer. Corina a devenit atunci posesoarea unei tunsori BRAVE CUT, simbol al celor care doresc sa doneze 15 cm din parul lor. Vieti Impletite – model european. In 2008, in Belgia, Asociatia Think Pink a lansat proiectul de donare de par pentru pacientele cu cancer. S-au incheiat parteneriate cu saloanele de hairstyle si au organizat evenimente de donare de par, primind in timpul campaniei aprozimativ 100 de cozi pe saptamana, ajungand in prezent la 250 de cozi pe saptamana. Asociatia a promovat rezultatele proiectului (peste 3500 de femei au obtinut peruci din par natural) in cadrul European Komen Alliance, din care face parte si Fundatia Renasterea. Necesitatea proiectului: Daca in unele state europene, perucile sunt subventionate de stat sau macar partial decontate, in Romania acest lucru nu este reglementat legal. Costul unei peruci din par natural depaseste posibilitatile financiare ale multora dintre femeile cu cancer de san. Fundatia Renasterea, dupa 15 ani de programe de preventie si diagnostic, a decis ca este momentul sa faca o diferenta pentru redarea frumusetii si increderii pacientelor oncologice, cu un minim de efort din partea donatorilor.
Parul vor ajunge prin intermediul Fundatiei Renasterea la o companie care realizeaza peruci si apoi va incepe procesul de prelucrare a parului si de realizare a perucii. Pasul final il reprezinta oferirea perucii catre pacientele diagnosticate cu cancer. Criterii pentru donare : Pentru realizarea unei peruci este nevoie de minim 5 codite in cazul parului bogat si de 7 codite pentru cel subtire. Lungimea minima a unei codite este 15 cm. Nu exista nici un fel de restrictie in ceea ce priveste parul vopsit sau grosimea firului de par. Se pot face si donatii in bani pentru manopera prelucrarii parului, care nu reprezinta un cost neglijabil (manopera pentru o peruca cu par scurt ajunge la 900 de lei, iar pentru una cu par lung depaseste 1500 lei). Donatiile se pot face online, pe platforma dedicata proiectului comunitate.fundatiarenasterea.ro

brave-cut

IMG_7164

 

IMG_7162