M-am gandit sa scriu un articol despre cum ar trebui sa facem cumparaturi si cat de des  si ce sa achizitionam astfel incat atunci cand ajungem acasa, obositi sa gasim variante sanatoase si cu putine calorii pentru prepararea meselor.
Eu de exemplu, ajung acasa cel mai devreme la ora 21.30. Imi este foarte greu la acea ora sa mai gasesc un magazin deschis si sunt si cam obosita dupa doua antrenamente sa ma pot mobiliza sa mai fac si cumparaturi. De luni pana vineri, daca nu gasesc variante sa merg la shopping partea de alimentatie corecta pierde teren.
Am gasit cea mai buna varianta de shopping pentru week-end. Eu am ales vinerea. Ador sa merg in piata, sa cumpar legume si fructe proaspete. Canea de obicei o iau din Metro. Eu consum mult peste si au cea mai larga lista de produse. E si foarte proaspata carnea. Nu imi place pestele congelat si mi-e foarte greu sa gasesc variante proaspete, de buna calitate.
Branzeturile si lactatele le iau din Lidl. Tot de la ei cumpar si semintele. Au preturi destul de bune.
Dupa ce inchei ziua de shopping cand ajung acasa incepe cea mai interesanta parte. Impart pachetelele pe zile si incerc sa le videz pe toate. Impart frigiderul in rafturi: legume, fructe si branzeturi iar in congelator pun pestele portionat pe zile.
Va asigur ca in acest fel o sa aveti tot timpul cele necesare sa faceti rapid o salata sau un fresh. Si tot in acest fel o sa observati ca nu mai suteti tentati sa apelati la alte solutii rapide.
Ca sa fie si mai interesant eu apelez fie la sora mea sau la o prietena sa facem cumparaturile impreuna. E mult mai distractiv si niciodata plictisitor. De fiecare data gasim oferte bune si tot timpul analizam preturile. Facand o medie, finanaciar vorbind, in acest fel faci si economie. Nu mai cumparati alimentele de la magazinele de langa casa, care au si peturi mai mari.

lista-de-cumparaturi