Despre produsele cosmetice organice au aparut foarte multe informatii in ultimul timp. Eu am incercat pentru prima data un sampon organic la initiativa medicului dermatolog. Ulterior am incercat game certificate organic si produsele pe care le folosesc in mod constat sunt cele de la Aveda .
Recunosc ca am testat si alte game, dar problema mea dermatologica, nu imi permite schimbari. Imediat dupa samponare, in cazul produselor care contin parabeni, scalpul devine iritat si imi apare matreata.
Prima data cand am incercat samponul organic am crezut ca nu o sa-mi mai descurc parul niciodata si ca o sa fiu nevoita sa-l tund. Este o diferenta foarte mare de textura intre sampoanele normale, profesionale, si cele organice. Cand spun textura, ma refer atat la compozitia produsului – de cele mai multe ori sampoanele sunt transparente, cat si la modul in care acestea actioneaza in momentul samponarii.
Parul devine foarte aspru si se incalceste. Eu am un par dens, cu volum si care se incurca foarte repede. Prima experienta cand am testat samponul organic a fost destul de ciudata. Am aplicat o cantitate mare de masca, ca sa-l descurc usor.
De fapt lucrurile stau putn diferit. Spre deosebire de un sampon normal, cel organic implica o samponare mai intensa. Cu cat samponati mai mult cu atat produsul isi face mai bine treaba. Partea interesanta este ca dupa ce va obisnuiti, nu mai exista cale de intoarcere; produsele organice le vor inlocui usor pe cele normale.
Dupa maxim 3 spalari o sa va obisnuiti cu textura samoanelor si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Parul straluceste si are o textura diferita. In plus, mirous acestor produse este incomparabil. Mie imi place aroma gamei Invati, de la Aveda. Ghimbirul isi pastreaza aroma in par pentru cel putin 3 zile.

Ati testat produsele organice? Sunteti multumite?

 

sampon-organic

IMG_1257

aveda