Cea mai importantă vitamină în timpul sarcinii este acidul folic, mai ales în primele 4-6 săptămâni, atunci când se formează sistemul nervos central al fătului. Deficitul de acid folic crește riscul defectelor de tub neural, așa că este recomandat să luați acid folic începând cu luna premergătoare concepției sau imediat cum aflați despre sarcină. Acidul folic ajută la creșterea țesutului matern și la funcționarea normală a sistemului imunitar, la formarea corectă a creierului și a măduvei spinării bebelușului. Administrarea unei combinații de multivitamine și minerale pentru sarcină, cum este și gama Elevit, vă va ajuta să acumulați substanțele nutritive care să acopere atât necesarul matern, cât și pe cel embrionar pe parcursul primelor 12 săptămani de sarcină.

Nevoile zilnice de Fier se dublează în timpul sarcinii, iar acest lucru se explică prin formarea rezervelor de care nou-născutul are nevoie pentru primele 3-6 luni. Fierul ajută sângele matern și pe cel fetal să transporte mai bine oxigenul, iar lipsa lui poate duce la anemie feriprivă. Cu toate că organismul încearcă să îl economisească prin dispariția menstruațiilor și creșterea absorbției intestinale, este nevoie de o suplimentare pe perioada sarcinii.

budinca de chia

Semintele de chia au:

  • De 3 ori mai mult fier decât spanacul

  • De 5 ori mai mult calciu decât laptele

  • De 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele

  • De 2 ori mai multe proteine decât orice alte boabe, seminţe sau nu

  • De 2 ori mai mult potasiu decât o banană

Va recomand sa folositi semintele de chia in budinci. Acestea sunt foarte bune daca combinati laptele vegetal cu diverse fructe. In fotografia de mai sus am folosit seminte de chia, cu lapte de migdale si zmeura.

Iodul este esențial pentru creșterea și dezvoltarea normală a creierului copilului.Deficitul de iod determină scăderea capacității tiroidei materne și fetale de a produce cantități suficiente de hormoni, iar în formele severe duce la retard mental și psiho-motor la făt. Pentru că nu poate fi sintetizat de către organismul uman, suplimentarea prin multivitamine este foarte importantă.

Când sunteți însărcinată, bebelușul are nevoie și de Omega 3 pentru dezvoltarea sistemului  nervos, deoarece Omega 3 susţine dezvoltarea normală a vederii si a creierului fetal.

Magneziul are un rol important în sinteza proteinelor, în funcțiile nervoase și musculare, controlul glucozei și tensiunii arteriale, dar și în transportul Calciului și Potasiului către celule. Tot Magneziul ajută la producerea energiei zilnice, lipsa lui putând cauza preeclampsie, o dezvoltare insuficientă a fătului sau chiar pierderea sarcinii.

inghetata raw

Elevit 2 capsule moi, conține toate aceste substanțe, alături de vitaminele A, C, D, E, Cupru, Zinc, Seleniu, Biotină și complexul vitaminelor B fiind special formulat pentru femeile însărcinate începând cu săptămâna 13.