Daca este miercuri noi gatim!
Sunt atat de incantata ca imi vad prietenele atat de pasionate de retete noi. Toate cautam de zor variante santoase si calorii aprope de zero pentru ziua de gatit. Astazi va fac cunoastiinta cu Elena. Spre deosebire de noi restul, ea stie sa gateasca. Ne-a povestit ca in bucatarie se relaxeaza si incerca tot timpul retete noi.
O noua saptamana a trecut Inspirate de site-ul Viata in Verde Viu am hotarat sa gatim trufe cu canepa. Semintele de canepa contin 30% proteine, 42% grasime si 15% carbohidrati dar si cei 21 de aminoacizi cunoscuti. Totodata ele elibereaza nutrienti care modereaza nivelul de zahar din sange.

Miercurea gatim- trufe cu canepa si migdale

Modul de preparare este unul simplu. Noi am facut trufele in 20 de minute. Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

– o cana fulgi de ovaz
– 3 linguri cu varf de seminte de canepa
un sfert de cana de apa
– o cana mix de nuci, caju sau migdale – hidratate in prealabil
– un sfert de cana de cacao
– 3 linguri miere
– un praf de sare
– doua linguri unt de cocos

Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza. Noi le-am pus pe rand. Puteti sa pastrati o cantitate considerabila de nuci pisate pentru tavalirea trufelor obtinute din amestecul din ingredientele de mai sus.

trufe-cu-canepa

Din pasta obtinuta in blender se creaza mici trufe  care se dau prin nucile pisate ramase separat de pasta.
Prajiturelel noastre cy=u canepa au iesit delicioase si vi le recoamndam cu drag! ps..noi suntem destul de multe. Am folosit cantitati duble. Enjoy!

Jumps &….Smiles & trufe cu canepa!