Conform acesteti diete, carbohidratii cu eliberare lenta si alimentele cu I.G. (Indexul Glicemic) scazut, asigura senzatia de satietate si tin foamea la distanta.
In cantitati echivalente, carbohidratii din painea alba cresc nivelul glucozei din sange mai mult decat carbohidratii simplii din inghetata, in ciuda continutului de zahar al acesteia din urma.Valorile I.G.-ului ierarhizeaza carbohidratii in functie de influenta lor asupra nivelului de glucoza din sange (eliberare rapida comparative cu eliberarea lenta). Viteza cu care este digerat un anumit aliment se masoara prin I G-ul sau fata de glucoza, care are scorul 100. Majoritatea alimentelor cu I.G. ridicat contin faina alba si trec printr-un lung proces de prelucrare.
Dieta se bazeaza pe alimente care elibereaza lent zaharul in fluxul sanguine, asigurand energie in mod constant. Alimentele cu I.G. scazut reprezinta baza dietei, deoarece fiind digerate mai incet, asigura senzatia de satietate mai mult timp.Alimentele dulci ,inalt procesate, determina o crestere rapida a nivelului de zahar din sange si fac pancreasul sa elibereze insulina. Cand impulsul brusc de energie dispare, se instaleaza senzatia de foame. Avand multa glucoza in sange, organismul o foloseste  in locul rezervelor de grasime. Prin urmare pentru a slabi, mentineti scazut nivelul insulinei.
Unele variante ale dietei folosesc liste de alimente cu I.G. ridicat, mediu sau scazut(valorile sub 55 sunt considerate scazute).Alte variante grupeaza alimentele in trei categorii:rosii(evitatile daca doriti sa slabiti), galbene (consumati-le ocazional) si verzi( mancati la discretie).

Argumente pro si contra

Bine fundamentata din punct de vedere medical si nutritional, dieta I.G. este si variata. Printre beneficiile dovedite clinic se numara un nivel mai scazut de glucoza si insulina in sange (ideal pentru diabetici).

Este potrivita pentru dumneavoastra?

Dieta I.G. reduce riscul bolilor de inima, al atacurilor cerebrale , al diabetului de tip 2 si al cancerului de colon si prostate. Se recomanda activitate fizica.

Dintre alimentele interzise amintim:

-anumite tipuri de carne si carne de pasare
-anumite legume si alimente ce contin amidon
-lapte integral
-alcool
-dulciurile si bomboanele
Alimentele cu I.G. scazut previn senzatia chinuitoare de foame. In articolul imediat urmator o sa urc dieta impartita pe zilele saptamanii. Sa-mi scrieti daca o incercati. Sunt curioasa daca sunteti multumiti.

antrenamente-alimentatie-kangoo-jumps