A trecut ceva timp de cand n-am mai gatit ceva atat de bun! Am facut briosele cu mama de data aceasta. Le-am pregatit fetelor o surpriza. Imi era asa dor sa gatim impreuna. Ii povesteam ca atunci cand eram mica eram fascinata de briose. Vazusem la televizor si visam la ele. Cand le-am gustat prima data nu mi-au placut. Acum le ador, insa le facem destul de rar.
In curand o sa fie ziua Luisei si ne-am gandit sa incercam reteta aceasta, sa stim daca e buna pentru a servi invitatii la onomastica.
200 g faina integrala

300 ml iaurt (noi am folosit unul facut in casa)
100 ml  sirop agave
4 oua
200 g unt
1 praf de copt
80 g cacao
1 bucata ciocolata neagra
Se amesteca cu mixerul faina, zaharul, ouale, iaurtul, praful de copt timp de 5 minute, apoi se adauga untul si inca 5 minute continuam mixarea.Dupa ce au fost bine mixate se adauga ciocolata razuita fin. In tava pentru briose (pe care o gasiti in aproape orice magazin) si tapetata cu hartiute de copt tot pentru briose, se adauga compozitia. Noi am pus aproximativ 3 linguri in fiecare forma lasandu-se loc si pentru a creste. Se adauga si pe deasupra praf de ciocolata, dupa care se baga la copt in cuptorul incins la 180 de grade timp de 25-30 minute.
Au iesit minunat si sunt delicioase.
Pofta mare!

briose