Sunt in cautare de cat mai multe retete pentru micul dejun. Dupa tura de alergare, un mic dejun copios este cea mai buna rasplata. Incer sa restrictionez ouale, dar nu prea reusesc. De aceea apelez la cele de prepelita. Ideea de a publica retete pentru mic dejun vine si in ajutorul meu. Este singura masa pe care o pot prepara eu, fara graba si de cele mai multe ori raman in pana de idei. In acest fel, publicand retete, sunt convinsa ca o sa fiu mult mai stimultata sa cercetez si sa gasesc mai multe retete. In weekenduri, cand lenevesc, imi place sa mananc micul dejun spre pranz. E considerata masa lenesului dar nu-mi pasa. Tot preferata mea ramane.
La variantele de mic dejun o sa vin si cu alte cateva sfaturi:

1. imediat dupa ce ne trezim bem apa, nu cafea. Eu am ajuns sa beau 3 pahare pe stomacul gol. Este la temperatura camerei apa. Tind sa ajung la 4 pahare cat mai curand.
2. daca alerg, dupa dus, imi plegatesc un pahar cu suc de portocale. Ies din casa dupa o ora, dupa ce m-am trezit.
3. dupa antrenament servesc micul dejun la o ora.
Nu-mi plac atat de mult meniurile dulci pentru micul dejun. Asta pentru ca simt ca mi se deschide apetitul pentru dulce daca incep ziua asa. Cu toate acestea sa stiti ca o sa prezint cateva variante si dulci. Si prima este reteta de azi. M-a inspirat weekendul petrecut la Sibiu pe care acum doua zile l-am incheiat. Duminica dimineata micul dejun ales a fost unul dulce. Spre rusinea mea nu i-am retinut numele. Stiu insa cu exactitate ce ingrediente avea si am incercat sa-l adaptez la stiul meu culinar.
Semana cu o placinta insa preparata zdrente. Micul meu dejun ingenios l-am numit chiar asa: Zdrente in Sibiu.

Coca trebuie sa fie mai densa ca cea de placinta: faina ovaz, lapte de migdale, doua oua de prepelita, fulgi de hrisca, varf de sare roz.

– se combina alimentele pana devin o pasta omogena. N-am pus cantitati pentru ca┬áam presupus ca toate stim sa facem clatite ­čśÇ
Intr-o tigaie de ceramica, fara ulei, se toarna compozitia si se mesteca usor cu o lingura de lemn, in acelasi fel in care mestecam in omleta. Va rezulta o clatita mestecata. Se coace destul de bine, pana se coloreaza un pic. Se pune pe o farfurie unde se lasa un pic la racit. Adaugam miere ca sa o indulcim putin. La Sibiu coca era deja putin indulcita, venea presarata cu zahar vanilat si intr-un bol era si dulceata.
Cred ca merge bine compozitia aceasta indulcita si cu dulceata bio. Eu prefer mierea, fara ezitare.
Sfat: nu adaugati miere in compozitie, si nici indulctori.

Pofta buna! Mai jos va las cateva fotografii de la Sibiu. Am asistat si la un festival de fashion. In fiecare week-end se anunta evenimente frumoase si interesante.  Se pare ca e in continuare un oras cultural.

#sibiu #miercureagatim

sibiu

sibiu-vedere

 

diana-st