Singurul mod in care consum lactate este daca le primesc din surse naturale. In acest fel am renuntat si  la cappuccino. Nici mie nu-mi vine sa cred, insa azi sunt pregatita sa va spun povestea. Am asteptat ceva timp pentru ca mi-am dorit sa fiu sigura ca nu exista tentatii.
Cappuccino is considered mostly a breakfast beverage in Italy, while espressos are enjoyed any time of day.
Pentru mine nu era asa. Il consumam si de trei ori pe zi. In mare parte cautam o sursa de energie. Dupa ce mi-am descoperit intoleranta la lactate am optat pentru soya cappuccino. Nici cu aceasta varianta nu m-am inteles. Parerea mea despre soya e diversificata si nu as vrea totusi sa o consum zilnic. Asa ca am luat decizia sa renunt la acest delicios preparat. De cand am luat decizia am ajuns  mai rar in Starbucks, consum si acum cafea insa neagra, odata pe zi, adica dimineata. De cele mai mute ori optez pentru o limonada fara zahar cand vreau mai multa energie sau un fresh de portocale cu lamaie.
Ce ma deranja cel mai mult atunci cand beam cappuccino era senzatia de balonarea care aparea de fiecare daca. Nu intelegeam de ce. Sa stiti ca din punct de vedere nutritional laptele este greu de asociat cu alte alimente. Excepţia tolerata este lapte – paine. Se recomanda ca laptele sa fie consumat ca atare, langa nimic altceva şi nu in cantitati mari, nu în fiecare zi. Nu se va consuma în stare cruda, netratat termic, deoarece poate transmite boli grave.
Din alimentatia mea au disparut treptat si lactatele. Consum foarte rar branza si cand se intampla, optez pentru urda. Asta pentru ca de cand am avut probleme cu rinichii ma feresc teribil de mult de sare.
Revenind la lactate: incercati sa folositi produse cat mai naturale. De curand eu am vizitat o stana in Neamt. Intr-o zona naturala mirifica, am asistat la prepararea urdei. Acolo am facut si fotografiile pentru acest articol.

Voi aveti surse naturale de alimente? Va este greu sa gasiti una? Sunt atat de curioasa daca vi se pare la fel de important ca si mie sa consumati totul cat mai natural.
Revenind la subiectul articolului, daca sunteti totusi fani convinsi cappuccino, consumati-l separat de mese principale. Daca este baut dupa masa ingreuneaza digestia.

Va doresc o zi frumoasa! Ne vedem la antrenamentele kangoo jumps unde mai dezbatem subiecte interesante.

 

sursa-naturala-lactate

stana-neamt

cas-de-oaie