Intre moft si  necesitate, mult controversatele alimente biologice sau ecologice nu mai sunt o noutate pentru nimeni. In acest moment accesul catre aceastea este destul de facil si deasemenea, odata cu trecerea timpului, si pretul lor a mai scazut, asadar multi dintre noi le-am incercat sau poate chiar suntem consumatori exclusivi de astfel de alimente.
O alimentatie bio nu inseamna numai protejarea organismului nostru, dar si respect fata de mediul inconjurator, deoarece acestea se produc sub norme stricte, indiferent ca este vorba de produse vegetale sau animale.
Odata cu o cultura bio, dispare orice urma de substanta chimica, spunem NU colorantilor  artificiali, stabilizatorilor  de aroma, de culoare, emulsificatorilor, agentilor de afanare, conservantilor, indulcitorilor  artificiali, aromelor  artificiale sau gazelor  de ambalaj.
Legumele ecologice sunt cultivate pe pamanturi nefertilizate, care nu au fost tratate contra daunatorilor cu substante chimice, cum ar fi pesticidele sau ierbicidele, ci cu substante naturale. Recoltarea lor beneficiaza de aceleasi tratamente si conditii stricte.
Animalele  crescute in sistem ecologic beneficiaza numai de hrana organica,  fara niciun fel de concentrate si este interzis total tratamentul acestora cu antibiotice sau hormoni de crestere. Sacrificarea acestora si drumul parcurs in continuare catre procesatori sau direct catre consumatori se desfasoara in regimul mai sus mentionat.
Ambalarea acestora se face de obicei in recipiente sau ambalaje reciclabile, insa nu este o regula in  toate tarile.
Printre calitatile nutritionale ale alimentelor bio  se numara: continutul scazut de apa, deci sunt de o consistenta si o fermitate mult mai mare, mult mai satioase, contin mai multe vitamine si minerale, mai multi acizi grasi esentiali, mai multe proteine.
Gasim in magazine aproape toate produsele noastre favorite si in varianta  bio, de la lactate, fructe, leguminoase, pana la sosuri, biscuiti, produse din carne, conserve sau condimente pentru mancare. Si bauturile pot fi organice: laptele de soia, siropurile, sucurile, vinul, berea.
Sa un uitam faptul ca expunerea organismului uman la pesticide si alte tipuri de practici neconventiale provoaca riscuri crescute de cancer, infertilitate, imunitate scazuta.

Alegeti viata BIO!

#bio

diana-stirbu-pin-the-map