Ghetele Kangoo protejeaza articulatiile, reducand impactul cu pana la 80%.
Cercetarile stiintifice cu privire la impactul fortei au aratat ca intre 27  si 70 % dintre cei care practica atletismul sau jogging-ul  sufera accidente in primul an sau dupa inceperea derularii activitatii.
Acesti factori indica importanta protectiei in momentul impactului (cu solul)

Kangoo Jumps, prin intermediul  sistemului de protectie  contra socurilor, sistem brevetat de altfel, reduc impactul cu pana la 80 %, fapt confirmat de  3 studii distincte.

Mai jos puteti vedea un grafic extras dintr-un studiu care evidentiaza  diferentele intre utilizarea  in cursul unui antrenament a unei perechi de incaltaminte normala versus folosirea individuala a ghetelor Kangoo.
 Acest grafic face parte dintr-un studiu realizat de catre Jason Vance si John A. Mercer la Universitatea din Nevada.
In mod consecvent, ghetele Kangoo sunt incaltarile cu cel mai scazut impact la nivel mondial.
Diminuarea evidenta a impactului acestor ghete intensifica  semnificativ procesul de vindecare a ranilor, a operatiilor chirugicale suferite,  micsoreaza durerea si ofera posibilitatea de a face exercitii intr-un mod care reduce  unele din simptomele  consecutive unor boli precum diabetul, artrita, etc.
Fizioterapeuţii şi medicii recomanda utilizarea ghetelor Kangoo Jumps de catre pacienti ca un factor important de reabilitare, dar si pentru puterea şi conditia fizica pe care acestea ti-o creeaza. Reducerea cu până la 80% a şocului la impact asupra gleznelor, gambelor, genunchilor, şoldurilor şi coloanei vertebrale, de asemenea, permite sportivilor să-şi reia antrenamentele şi sa le mentina imediat dupa perioadele de convalescenta.
Sursa: http://kangoojumps.com