Bebelusul meu a implinit de curand o luna. Toata lumea imi spune sa profit de fiecare moment pentru ca aceasta perioada trece foarte repede.
Eu nu simt ca lucrurile stau chiar asa.. Nu mi se pare ca a trecut perioada asta atat de repede, dimpotriva.
Nu ma plang insa as vrea sa transpun pe blog, cat se poate de sincer, cum stau lucrurile, cel putin in cazul meu.
Dupa ce apare primul copil este cineva nou in casa care nu stie sa comunice si pe care trebuie sa-l intelegi.
Solutia mea a fost sa iau prin eliminare diverse cauze, sugerate de pediatru.
Copilul plange daca:
-ii este foame
-trebuie schimbat
-ii este somn
-il doare burta
Cand primele trei sunt eliminate si bebelusul tot plange, atunci a sosit momentul in care are colici.
Am trecut prin perioada in care am nascut, perioada alaptarii, iar acum a sosit partea in care el se confrunta cu colici. Este o perioada in care bebelusul plange foarte mult. Cand spun asta nu exagerez cu nimic. Plange zi si noapte. Am gasit cateva solutii, dar le voi expune mai jos. Unele dintre ele mi-au fost sugerate de mamicile care ma urmaresc pe facebook ( si le multumesc pe aceasta cale).
Cand bebelusul plange toata lumea e agitata. Ma refer aici la ambii parinti si la toti membrii familiei care sunt implicati. Pe mine ma ajuta mama in perioada asta. Va indemn sa apelati la ajutorul cuiva din familie in primele doua luni de viata ale copilului ( bunica, matusa, sora, bona nici nu conteaza).
De doua zile sunt singura cu el si e foarte complicat. Ieri nu am reusit nici sa mananc la pranz pentru ca efectiv nu am avut cand si cum sa-mi incalzesc ceva. Nici nu se pune problema sa prepar ceva. Este imposibil! Poate e doar o faza, dar orice ajutor e binevenit.
Cand cineva va ajuta reusiti sa iesiti un pic din casa in zilele in care el este foarte agitat si aceast lucru este minunat pentru noi, ca mame. Eu si daca plec o ora din casa ma intorc cu forte noi si parca am putere sa o iau de la capat.
Faptul ca ma intorc la antrenamente din decembrie cred ca este o solutie salvatoare. Ideea ca voi iesi de doua, trei ori pe saptamana cate o ora si jumatate ma incanta foarte tare. Va puteti inscrie aici: https://dianastirbu.ro/jurnal-postnatal/revin-la-antrenamente-din-decembrie

Azi este mai bine ( motiv pentru care am si timp sa scriu acest articol). De fapt, daca stau si analizez, nu in fiecare zi plange. Are un fel de program. Plange doua zile, apoi face pauza, si tot asa.
Sincer, astept cu neabdare sa treaca perioada asta. Cel mai greu este sa-l vezi cum sufera si incerci cu disperare sa gasesti solutii. Iata ce am incercat eu:
-sunete albe ( le gasiti pe youtube)
-feonul – este o solutie salvatoare de cele mai multe ori
-masajul pe burta
-dormitul pe burta
-tinutul in brate- skin to skin
-plimbarea ( zilnic l-am scos afara). De cele mai multe ori era sngurul moment in care dormea ziua.
Solutiile venite de la mamicile care imi urmaresc pagina de facebook sunt:
– balansarea pe o minge de fitball.
-purtarea intr-un sistem ergonomic
-sunetul hotei sau aspiratorului
-gimnastica cu piciorusele -bicicleta
jurnal-postnatal- diana stirbu