Acest subiect este intens dezbatut in cercurile de mamici din jurul meu. Si mie mi-a fost destul de greu sa decid ce fel de jucarii sa-i cumpar, mai ales cand era mic. Acum este destul de simplu pentru ca observ usor ce-i place.
Mi-am promis ca nu voi uple casa cu ele, dar usor, usor, jucariile se inmultesc. Ca sa nu mai avem aceasta problema am decis primele lui jucarii sa le oferim prietenilor.
Jocul este foarte important pentru un copil si cred ca este ideal sa ajunga in stadiul in care se joace singur. La noi nu prea este posibil acest lucru. Victor se joaca mult, dar trebuie sa vada pe cineva din familie langa el. Am incercat de multe ori sa ma furisez, si sa vad daca sta singur. Nu am reusit. Am apelat la o alta tactica, in care ii explicam ca trebuie sa ies din camera, dar ca ma intorc. Nici asta nu a mers. Intr-un final am acceptat ca asa este el si ca se joaca in prezenta noastra.
Stand impreuna si la aceasta activitate am observat usor modul in care  se joaca.
In primul rand se plictiseste ingrozitor de repede. Ca sa nu se plictiseasca am aplicat urmatoarea tactica: ii ofer cate o jucarie pe rand. Daca sunt toate pe covorasul de joaca, trece repede printre ele si gata, vrea sa mearga in alta camera. Daca e o singura jucarie langa el, se joaca mult mai mult timp cu ea. Apoi o lasam deoparte si apelam la alta.
Am auzit multe povesti de genul: copilul se joaca in patutul lui. La noi nu s-a intamplat vreodata!
Cand sunt singura cu el si trebuie sa gatesc, il pun in scaunul lui si ii pun jucarii pe tava. Am decis ca fiecare camera sa aiba jucarii diferite. Si in masina sunt unele care stau doar acolo. In acest fel se bucura de fiecare data cand le vede.
Cum Victor s-a nascut iarna si  avut colici pana aproape de 5 luni a trebuit sa stau foarte mult timp cu el afara. Langa bloc avem o expozitie de arta si o librarie si zilnic mergeam in vizita. In timp atractia lui pentru tablouri si carti a fost incredibil de evidenta. Nu exista incapere in care intram sa nu observe tablourile. Mai mult, vrea sa le atinga, sa vorbeasca cu/despre ele. Biblioteca  de acasa este cea mai mare bucurie a lui. A trebuit sa eliberam primul rand de carti pentru ca zilnic le scotea si le rasfoia.
Si pentru ca mi-ati cerut, am facut o lista cu cele mai apreciate jucarii, acum la varsta de 11 luni.

Jucariile preferate:
Ii plac foarte mult jucariile de lemn. Jucaria preferata este un aparat foto adorabil pe care il ia peste tot, la plimbare.
Mai nou l-am invatat sa-l foloseasca cand vede tablouri, sa le fotografieze. Practic cand vede un tablou ia si aparatul in mana :)))
Aparatul il puteti gasi pe dadada.shop

aparat foto lemn

Mai avem si o barcuta cu roti pe care acum o trage dupa el.

barcuta de lemn

Cuburile din carton de diferite culori sunt si ele foarte apreciate.
cuburi din carton pentru bebelusi

Cartile preferate:
* Noapte buna, noapte buna, santier sub clar de luna
* Vreau sa fiu pompier
* Omuletul care aduce somnul
* Cel mai iubit bunic din lume
* Slide and see Dinosaurus
* Omida Mancacioasa

omuletul care aduce somnul
vreau sa fiu pompier

noapte buna santier sub clar de luna

cel mai iubit bunic din lume

slide and see dino

slide and see dino

Pe langa cele acestea, mai exista si momente in care se joaca cu obiectele din casa: sticle, lingurite, pungi, cutii. Orice este nou este minunat!
#jucariisicartipentrupebelusi