Daca ati fost diagnosticata cu diabet gestational veti deveni in mod obligatoriu o persoana mai atenta, mai organizata, mai disciplinata, mai responsabila.
Este esential sa tineti sub control nivelul glicemiei pentru a va proteja sanatatea si pentru a putea avea un bebelus sanatos.

Regimul alimentar si indicatiile legate de exercitii fizice sunt menite sa va ajute sa pastrati nivelul glicemic intre parametrii satisfacatori.

 Iata cum ar trebui sa fie impartit procentual un meniu echilbrat: 10-20% din calorii ar trebui sa provina din proteine din surse animale cum sunt carnea, ouale, lactatele, fructele de mare sau din surse vegetale, cum sunt ciupercile, fasolea, nautul si altele. Apoi, in jur de 30% din calorii pot provenii din grasimi si inca 10% din grasimi saturate. Cele 40% de calorii ramase pot fi luate din carbohidrati, cum sunt painea, cerealele, pastele, orezul, precum si din fructe si legume.

Numarul de testari ale glicemiei ar trebui facut dupa indicatiile medicului, de obicei inainte de mese si apoi la o ora sau doua dupa ce ati mancat. Daca nu aveti deja acasa un glucometru – aparatul care masoara nivelul glicemiei – atunci doctorul o sa va recomande achizitionarea unuia.

Orice femeie insarcinata care a primit diagnosticul de diabet gestational trebuie sa-si automonitorizeze evolutia bolii in modul urmator:

1 – Mai intai, va trebui sa iti automonitorizezi glicemia, efectuand 4 masuratori pe zi, respectiv in repaos alimentar si la doua ore dupa mesele principale, iar, in cazuri exceptionale, si inainte de celelalte mese.

2 – Apoi, va fi absolut necesar sa respecti recomandarile alimentare primite de la medic si nutritionist.

3 – In acelasi timp, trebuie sa iti monitorizezi atent si evolutia greutatii corporale. Vei incerca sa tii sub control atat glicemia, cat si greutatea cu ajutorul dietei si, daca nu exista contraindicatii din partea obstreticianului, si cu ajutorul exercitiilor fizice recomandate pentru femei insarcinate.

4 – In cazul in care, desi respecti indicatiile cu privire la alimentatie, glicemia nu ramane in parametrii optimi, va fi necesara si insulinoterapia.

5 – De asemenea, va trebui sa iti masori regulat si tensiunea arteriala, un element important atat datorita faptului ca esti insarcinata, cat si pentru ca ai primit diagnosticul de diabet gestational.

Mai multe detalii gasiti aici: https://goo.gl/K752tR

#viatacudiabet

tratamentul-diabetului-gestational