Sportul imbunatateste sensibilitatea la insulina si reduce nivelul de zahar din sange. Dar atunci cand suferiti de diabet gestational, trebuie sa va luati masuri de precautie suplimentare cand vine vorba de antrenamente.

*Verifica insulina
*Bea apa inainte, in timpul si dupa terminarea antrenamentului, chiar daca nu iti este sete.
*Incalzirea este foarte importanta. Continuati cu exercitii simple, apoi cresteti intensitatea si durata antrenamentelor pe masura ce va simti pregatiti.
*Alegeti o activitate care va ridica pulsul, dar care nu va suprasolicita.
*30 de minute de miscare, de 5 ori pe saptamana este un plan excelent de antrenament. Puteti face exercitiile si acasa ( aveti exemple in video atasat articolului).
*Hidratati-va!
*Masurati-va glicemia inainte, in timpul si dupa terminarea exercitiilor
*Consulta-ti medicul cand doriti sa incepeti sa va antrenati.

Opriti antrenamentul daca:

• Tremurati, aveti o senzatie de anxietate, va simtiti slabiti sau confuzi

• Transpirati mai mult decat de obicei

• Bataile inimii sunt neregulate

• Aveti o durere de cap sau o migrena

Aceste simptome ar putea sa arate ca nivelul glicemiei este in scadere si pot sa apara in timpul antrenamentului sau la cateva ore dupa terminarea acestuia.

Am pregatit inca un videoclip cu exercitii recomandate in timpul sarcinii. Am filmat antrenamentul in saptamana 39 de sarcina. Puteti sa-l faceti incepand cu trimestrul 2 de sarcina, mai exact dupa morfologia de trimestrul 1 si aveti si acordul medicului. Pentru ca antrenamentul sa fie complet, trebuie sa repetati de 2, 3 ori circuitul. Puteti sa va antrenati si fara accesoriile din filmare.

1.     Exercitiile Kegels sunt foarte importante pentru pregatirea perineului inainte de nastere. Acesta este unul dintre ele.  E foarte important sa intelegeti cum sa le faceti corect. Cea mai buna metoda este sa va identificati muschii perineali si sa incepeti antrenamentul prin strangerea lor timp de 5-10 secunde ( cand va ridicati) si relaxarea lor- 5 secunde ( cand reveniti la sol).

2.     Exercitii de izometrie modificate pentru gravide. Ridicati si coborati fiecare picior de cate 8 ori.

3.     Genuflexiuni pe banca ( sau pe sufrafata inalta).
Folositi si o greutate pentru un echilibru mai bun. Combinati genuflexiunile cu exercitii de tip mers pe bila de fitball, care va ajuta sa va lucrati in siguranta zona abdominala in timpul sarcinii.

4.     Exercitii pentru umeri. Ridicati bratele pana ajungeti sa stati cu ele paralele cu solul si apoi reveniti la pozitia initiala.

#viatacudiabet  #fitmominaction

viata-cu-diabet

diabet-sport-in-sarcina

sport-in-siguranta-cu-diabet-gestational