Stiati ca indiferent de tipul de diabet de care suferiti, activitatea fizica regulata este extrem de importanta pentru starea voastra de sanatate?

Planificarea unui program de miscare si cunoasterea raspunsului pe care organismul vostru il are la diferite activitati fizice va poate ajuta sa va mentineti nivelul glicemiei la un nivel optim.
Miscarea regulata este o parte esentiala in gestionarea diabetului, alaturi de planificarea unei alimentatii echilibrate, de administrarea corecta a medicatiei care v-a fost prescrisa si de gestionarea stresului.

Iata pe scurt beneficiile sportului atunci daca suferiti de diabet:

• Miscarea ajuta la scaderea colesterolului.

• Scade riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

• Exercitiile fizice regulate contribuie si la controlul tensiunii arteriale.

• Caloriile arse va vor ajuta sa pierzi kilogramele in plus.

• Veti avea mai multa energie pentru activitatile zilnice.

• Se reduce riscul sau simptomele de depresie

• Puteti preveni sau amana aparitia diabetului de tip 2, iar daca aveti deja aceasta afectiune puteti preveni aparitia complicatiilor.

Exista totusi cateva atentionari foarte importante in cazul persoanelor cu diabet:

1. Cand faceti sport ritmul cardiac nu trebuie sa depasească 180 de batai pe minut minus varsta ta.

2. Activitatea fizica trebuie evitata atunci cand glicemia este mai mare de 250-300 mg / dl si cand sunt prezente cetone in urina.

3. Daca esti un utilizator de uree sulfonil sau insulina, atunci glicemia trebuie masurata inainte de a face sport!

Antrenamentul pe care il propun azi contine exercitii care sunt aprobate si recomandate impreuna cu Accu-Chek si Viatacudiabet.ro

Va recomandam sa repetati exercitiile de 4 ori, in fiecare zi, timp de o saptamana, dimineata. Ne-ar bucura foarte mult sa ne scrieti daca ati reusit sa va tineti de program si daca v-au placut exercitiile.

Pentru primul exercitiu va asezati pe o saltea sprijinite pe palme si genunchi. Folositi pe rand mana si piciorul opus. Folositi greutati de maxim un kg.
Exerciţiul antrenează muschii fesieri si bratele totodata.
Este important sa executati miscarile rapid si fara pauza cand schimbati partile. Repetati de cate 8 ori pe fiecare parte si repetati de cel putin trei ori.

Exercitii pentru brate puternice ( triceps)

Ramaneti in aceiasi pozitie, cu palmele si genunchii pe saltea. Folositi greutate de 1 sau 2 kg. Incepeti exercitiul cu cate 8 repetari pe fiecare mana, apoi alternati, radicand greutatea cu fiecare mana in parte, alternativ.  Repetati de trei ori exercitiul.

Coapse puternice

Asezati-va pe spate si sprijiniti-va pe antebrate. Picioarele sunt ridicate pe fitball ( puteti folosi orice suprafata inalta). Coboram cate un picior de pe minge, alternative. Este foarte important sa indreptati varful piciorului spre exterior. Repetati de cate 8 ori pe fiecare picior in parte.
Ramaneti in aceiasi pozitie si coborarti picioarele de pe fitball. De data aceasta tineti mingea cu genunchii indoiti. Ridicati si coborati bazinul de cel putin 8 ori. Repetati de 3 ori exercitiul.

Genuflexiunile nu ar trebui sa lipseasca de la antrenamente in timpul sarcinii. Exista foarte multe variante.  Va propunem genuflexiunile cu greutate de maxim 3 kg si. Executati cel putin 20 de repetari.

Succes!

antrenament-complet-femei-insarcinate

antrenament-gravide