Programul ”Plant for the Planet” al AccorHotels a marcat ieri plantarea celui de-al 1.500.000-lea arbore inTransilvania.
Mi-a placut atat de mult aceasta initiativa incat am vrut sa o prezint si cititorilor blogului. Detalii gasiti mai jos. La urmatorul eveniment promit ca ma prezint si eu :).

Plantarea este rezultatul unui proiect de reimpadurire derulat pe o perioada de 6 ani in parteneriat cu PUR Projet si Mihai Eminescu Trust. Studiile AccorHotels realizate de Accenture si verificate de EY in 2015 arata ca sustenabilitatea si profitabilitatea hotelului sunt direct proportionale si demonstreaza ca satisfactia clientilor este mai puternic corelata cu certificarea ISO 14001 decat cu data ultimei renovari a hotelului.

“Plant for the Planet” a fost lansat in 2009 in parteneriat cu PUR Projet si este unul dintre proiectele pilot ce ilustreaza angajamentul AccorHotels pentru o dezvoltare sustenabila, parte a platformei de responsabilitate sociala a companiei,
PLANET 21. In doar 6 ani proiectul a finantat plantarea a peste 4 milioane de arbori in 21 de tari din intreaga lume, dintre care 1.5 milioane au fost plantati in Romania, in paduri si livezi ale scolilor din Transilvania.
In Romania proiectul se numeste “O padure pentru fiecare scoala” si isi propune sa abordeze probleme legate de schimbarile climatice si imbunatatirea peisajului natural prin conservarea si extinderea padurilor si reimpadurirea zonelor degradate, si sasensibilizeze populatia in privinta importantei conservarii mediului, prin derularea unor activitati educationale si implicarea comunitatii in procesul de plantare a arborilor.

“O padure pentru fiecare scoala” este derulat de Mihai Eminescu Trust in parteneriat cu 60 de scoli, 52 de primarii si asociatii precum si 11 ocoale silvice din 57 de localitati din mediul rural si urban. Pana in prezent 1.5 milioane de puieti au fost plantati, iar arborele cu numarul un million a fost plantat de catre Majestatea Sa Printul de Wales impreuna cu Vicepresedintele MET, Caroline Fernolend, intr-o padure de langa satulArchita, din judetul Mures.

Prin PLANET 21, AccorHotels si-a luat 21 de angajamente pentru o dezvoltare sustenabila. Programul reflecta necesitatea urgenta de concentrare a eforturilor in secolul 21 de a ne schimba obiceiurile de consum si productie, cu scopul de a proteja planeta, populatia si mediul inconjurator. http://www.accorhotels-group.com/en/sustainable-deve
“Plant for the Planet” este un concept simplu si inovativ, care mobilizeaza clienti, angajati si comunitati locale. Oaspetii sunt invitati sa foloseasca prosoapele pentru mai mult de o seara astfel incat 50% din economiile realizate din spalatorie sa poata
fi folosite pentru proiecte de reimpadurire.

programul-plant-for-the-planet