Conform multor studii pentru  a pierde in greutate va trebui sa maresti cantitatea de grasime de calitate din alimentatie. Grasimile potrivite in alimentatie  asigura  o pierdere permanenta de greutate, ele fiind factorul principal la reglarea greutatii. Nu faptul ca mananci gras te ingrasa, ci acidul este responsabil pentru mormanele de grasime acumulate, solutia fiind sa nu incetezi sa mananci grasimi, ci sa incetezi sa mananci acizi. Dupa oxygen si apa  grasimea este cea mai importanta  component a unui corp sanatos. Grasimea este esentiala in producerea de hormoni si ajuta sangele sa se deplaseze uniform prin sistemul circulator. Grasimea are in organism doua functii: prima de a fi tampon si a doua de a neutraliza acizii. Cand acizii se acumuleaza in corp, se transmite ficatului comanda de a produce colesterol. Cu cat este mai acid corpul cu atat mai mult colesterolul este produs. Al doilea element cheie in privinta consumului de grasime si a legaturii cu pierderea in greutate este folosirea grasimii pe post de carburant. Cele mai multe organisme umane ard zaharuri pe post de combustibil. In esenta  organismal va functiona si cu grasime care este un carburant mai curat si mai eficient. Grasimea produce de sase ori mai multa energie decat arderea de zaharuri sau proteine,consumand in acelasi timp mai putina energie. Astfel arderea grasimii va conduce la mai putine reziduri acide.Metabolismul este una din principalele surse de acid din organism, asa ca taierea acestei surse de acid va insemna mult in echilibrarea p-H-ului-si a greutatii.

Acizii grasi esentiali sunt numiti astfel pentru ca organismal are nevoie de ei, dar nu ii poate produce, astfel sunt introdusi prin intermediu hranei. Cele doua grupe omega-3 si omega-6 ca se gasesc in uleiuri si seminte .Omega-3 ajuta la construirea membranelor celulare,sustin actiunile  celulelor albe, ung articulatiile ,izoleaza corpul impotriva pierderii de caldura, impiedica uscarea pielii, imbunatatesc functionarea creierului, regenerarea celulara si furnizeaza energie. Deficienta de omega-3 si omega-6 este considerate ca o cauza a unor imbolnaviri grave-si a obezitatii.
Gandurile si emotiile ,starea ta mentala, psihologica emotionala si chiar spirituala-pot efectiv sa faca organismal mai acid. Comportamentul este ceva foarte complex. Ai nevoie de o atitudine care sa tea jute,ca si niste unelte specific pentru a te ajuta sa continui sa innaintezi gandind pozitiv.Tu deti cheea, tu hotarasti ca te vei schimba in mai bine. Nimeni nu poate alege in locul tau,aceasta raspundere nu poate fi plasata nimanui.Daca vrei sa fi sanatos si sa ajungi la o greutate ideala ,daca vrei energie vitalitate trebuie s a le creezi. Esti liber sa alegi, sa alegi corect ori incorect. Atunci cand faci alegerea nu are impact numai asupra ta ci si  asupra familiei ,comunitatii, a societatii tale. In plus trei antrenamente pe saptamana sunt obligatorii. Si cum kangoo jumps este cel mai frumos si eficient sport, ne vedem la sala!

#kangoobydiana

diana dianastirbu diana-stirbu