Foarte multi medici specialisti raporteaza faptul ca majoritatea pacientilor au o pozitie corporala deficitara in viata de zi cu zi din cauza mai multor factori printre care se numara statul pe scaun la calculator, tv si alte pozitii datorate unui stil de viata sedentar. Exista de asemenea anumite conditii  ce determina o anumita pozitie ( postura) a corpului asociate diferitelor tipuri de sport, cum ar fi de exemplu ciclismul.
O pozitie corporala gresita poate avea efecte negative asupra  sanatatii.
Utilizarea ghetelor kangoo  jumps asigura o pozitie ideala fortand plasarea piciorului in cel mai bun unghi direct sub centura pelvica care in cele din urma asigura pozitionarea corecta a intregului corp.
Printre  beneficiile raportate de catre clientii kangoo jumps se numara : energia crescuta, raspunsul mult mai rapid la stimuli, capacetate de concentrare si atentie prelungita plus un tonus vibrant. Echilibrul a devenit o problema foarte  importanta, cauza principala  de care se plang majoritatatea pacientilor catre medicii lor. Deasemenea, stilul de viata sedentar a accentuat si mai mult aceasta problema. Miscarile corporale cu proprietati identificate ca fiind „proprioceptive” ( stimuli care informeaza asupra miscarilor, echilibrului) sunt necesare pentru a asigura un echilibru adecvat. Activitatea proprioceptiva este definita ca acel tip de activitate care stimuleaza coloana vertebrala si are un rol extrem de important in armonizarea  tuturor mecanoreceptorilor localizati in extremitati. Ghetele kangoo garanteaza faptul ca se  poate obtine echilibrul perfect intr-o maniera sigura si eficienta pentru persoanele de toate varstele si cu orice fel de activitati.
Ghetele corecteaza pozitia naturala a corpului. Datorita formei rotunjite a talpilor, kangoo jumps te ajuta in mod natural sa mentii o pozitie corecta a corpului. In mod automat corpul adopta acea pozitie pentru a-si pastra echilibrul.
Universitatea Wits din Johannesburg, Africa de  Sud se afla in plin proces de realizare a celui mai complex studiu efectuat vreodata despre Kangoo Jumps( mai mult de 800 de parametri cercetati) , dintre care sectiunea privind pozitia corporala prezinta imagini cu diferiti subiecti cu 3 luni inainte de inceperea antrenamentelor cu Kangoo si dupa cele 3 luni. Diferentele sunt uimitoare.
O mare parte a populatiei se plange de  dureri de spate cronice, care, in cele mai multe din cazuri se datoreaza unei pozitii corporale deficitare.Utilizarea Kangoo Jumps va elimina in cele mai multe din cazuri sau cel putin va  reduce aceste dureri, prevenind reaparitia lor, corectarea supinatiei (pozitie aplecata catre interior)  si pronatiei ( pozitie aplecata catre exterior)
Sa luam spre exemplu talpa pantofilor pe care ii purtam: daca partea din interior este cea mai uzata, tendinta este a a avea un mers aplecat catre exterior, daca e invers ( portiunea din exterior a talpii pantofului este cea uzata), tendinta este de aplecare a pozitiei corpului catre interior.
In momentul in care alergam, toate aceste schimbari ale pozitiei corporale ( supinatia si pronatia) creeaza o miscare de rotatie in glezne si genunchi, care pot deveni dureroase si pot crea leziuni. Un studiu elvetian efectuat  a aratat faptul ca ghetele corecteaza supinatia si pronatia, in special cand problemele pornesc de la partea inferioara a piciorului. Acest lucru este destul de lesne de explicat si logic : Kangoo Jumps au cu aprox 15 cm  mai mult in  inaltime decat un pantof obisnuit, iar talpile sunt plate. Cand nu calci paralel cu solul, in pozitie normala, plata, ai senzatia ca-ti poti rasuci glezna. Asadar, ghetele corecteaza instinctiv pozitia corpului, astfel incat talpa sa apese normal solul. Cu toate acestea, in cazul in care problema deriva din partea superioara a piciorului ( genunchi sau sold), ghetele nu pot corecta in totalitate pozitia.

Sursa: kangoojumps.com
Traducator: Alina Tanase