Daca inchizi ochii, poti sa te vezi copil? Probabil ca da. Copiii abandonati, cand cresc, habar nu au cum aratau cand erau copii, pentru ca nimeni nu le-a facut o fotografie. Cand alergi, retraiesti sentimentul acela de libertate din copilarie in care juliturile din genunchi erau un trofeu? Multi dintre copiii care traiesc in orfelinate nu ies afara de mai mult de doua ori pe saptamana, si oricum nu ar avea unde sa alerge in cei cativa mp de curte betonata. Nu suntem putini, dar nici copiii abandonati nu sunt! Astazi, din pacate, la fiecare 6 ore un copil este abandonat in maternitate.
Hope and Homes for Children (HHC) activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut, in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate.  Pana in 2020 vor sa eradicheze cresterea copiilor abandonati in orfelinate. Fiecare copil are dreptul la o casa si o familie! Poti afla mai multe despre proiectele HHC Romania accesand pagina www.hhc.ro.
La maratonul Bucurestiului (4-5 octombrie 2014) se alearga pentru copiii abandonati din Romania. la aceasta editie, cu numarul sapte, organizatorii asteapta, in ambele zile, sa ia startul din Piata Constitutiei peste 8.000 de participanti din peste 50 de tari. In functie de antrenament si rezistenta, alergatorii pot opta pentru cursa de maraton (42,195 km), semimaraton (21,097 km), stafete (4×10,548) sau pentru cursa populara de 2,9 km.
Nu conteaza la care dintre cursele maratonului te inscrii (40km, 20km, 3 km). Nu conteaza timpul in care termini cursa. Singurul lucru care conteaza cu adevarat este ca, prin participarea ta la Maratonul Bucurestiului, ii redai unui copil copilaria.
Eu fac parte din echipa maratonului si va invit si pe voi atat la maraton cat si sa donati. O sa alerg pe ghetele kangoo jumps. Detalii puteti gasii aici: http://hhc.galantom.ro/dianastirbu1
Ne vedem la maraton! #maratonulbucurestiului

diana-stirbu-maraton-bucuresti