Cele mai frumoase momente pe care le-am experimentat vara aceasta au fost la Roma. Daca pana acum aveam alt oras pe primul loc in lista mea de preferinte lucrurile s-au schimbat dupa vizita in Italia. Am vizitat fiecare coltisor al orasului, am dormit trei ore pe noapte, am mancat cele mai bune paste, am aflat retete traditionale, am facut antrenamete in parc, am mancat cea mai buna inghetata, am facut traseu pe bicicleta, am mers la concerte live, am dansat pe strada si mi-am facut multi prieteni in numai trei zile, cat a durat calatoria. Oricand as repeta experienta!
Si cum de fiecare data vreau sa aflu cat mai multe lucruri despre viata locuitorilor din orasele care le vizitez mi s-a recomandat sa vizitez orasul pe scuter. Si cum Italia se pare ca este numita si „tara Vespa” mi-am inchiriat una rosie.
Am aflat ca modelul acesta de scuter si-a primit numele de la Enrico Piaggio care a afirmat ca modelul lui seamana cu o viespe.
Vespa a fost primul scuter care a cunoscut un succes global si credeti-ma in Italia este inevitabil sa nu observi. Foarte multe femei imbracate in rochite elegante atrageau atentia la fiecare semafor. Mi-ar placea sa vad acest lucru si in Bucuresti. Poate sa fie acest aspect si un raspuns pentru cei care cauta solutii la traficul infernal care exista. Daca ar fi dupa mine m-as deplasa oriunde si pe ghetele kangoo jumps. Loc sa facem aceste lucruri in siguranta sa avem.
Nu a fost prima data cand am vizitat Italia. Cu doi ani in urma am fost si in Milano la o conventie interntionala de fitness. Si aici scuterele si bicicletele era peste tot. Daca la Roma elegante erau fetele pe scuter in Milano cei care mi-au captat atentia erau barbatii care erau imbracati in costume si mergeau la birou pe bicicleta. Cat de frumos!
Nu stiu daca am sa merg pe un scuter in Bucuresti prea curand, cauza fiind tot aglomeratia, insa mi-ar placea la nebuie!
As ajunge imediat la antrenamente, as opta pentru outfituri feminine, as socializa la semafor, as merge mai des in vizita, mi-as plimba prietenele pe rand si as alege rute inedite. Nu degeaba mersul cu Vespa era sinonim cu libertatea!
Pentru ca este Duminica seara vreau sa va recomand un film care are legatura cu subiectul articolului.  E vorba de  “Vacanta la Roma” cu Audrey Hepburn şi Gregory Peck. L-am ales pe acesta pentru ca marti merg la un eveniment cu tema Audrey  Hepburn „Soirees de la Mode XIV” by Alin Galatescu si sunt in cautarea unui outfit potrivit. Astept si recomandarile voastre.

Va doresc o seara linistita! Eu visez in continuare la Roma…

diana-stirbu-roma-vespa

vespa-diana-stirbu

diana-stirbu (2)

vespa-dianastirbu-roma

#pinthemap

foto-credit – www.almalnda.ro