Primul lucru la care ma gandesc cand vine vorba de Roma este mancarea, si nu cred ca sunt singura. Parca niciodata nu mi-a placut atat de mult pizza (acasa mananc foarte rar) sau pastele, sau inghetata!
Culmea este ca nu-mi plac sosurile albe si cu multe branzeturi. Ador blatul milimetric pe care n-am inteles niciodata cum pot sa-l faca italienii cu atata dibacie si sosul rosu, cu arome de busuioc. Imi amintesc ca am ajuns la Roma la ora ora 8:30 dimineata dupa o noapte alba. Eram atat de nerabdatoare sa ajung!
Am vrut sa dorm in avion sperand ca asa uit de raul de inaltime pe care tot incerc sa-l tratez. Am reusit pentru prima data sa dorm din momentul in care am decolat. Este si scurta distanta asa ca am reusit sa aterizez fara dureri de cap.
Drumul pana la hotel a fost presarat cu peripetii despre pe care am sa vi le povestesc intr-un alt post viitor. Primul impact cu traficul a fost asemanator cu experienta din Milano. Mi-am amintit instant de numarul impresionat de mare de scutere la semafor pe care le-am remarcat si atunci.
Si pentru ca scuterul rosu este un simbol italian mi-am propus sa incerc si eu. Nu am renuntat nici la planul initial de a strabate orasul pe bicicleta. Sa spunem ca l-am dezvoltat putin.
Nu cred ca reuseam sa vad toate obiectivele turistice intr-un timp atat de scurt daca nu apelam la aceste doua mijloace de transport. In Bucuresti ajung destul de rar sa ies la plimbare cu bicicleta. Am recuperat aici! Le-am inchiriat pe amandoua asa ca daca nu dispuneti de aceste echipamente nu va faceti griji, le gasiti la tot pasul. Rutele alese de mine au fost recomandate si nu am ratat niciun obiectiv turistic.
Pe doua roti am reusit sa merg si la restaurantele in care imi propusesem sa ajung si sa obtin cele mai bune retete. Recunosc ca am unele calorice. Si cum din toate momentele zilei la micul dejun ne permitem sa facem exceptii m-am gandit ca omleta cu spaghete si cascaval afumat o sa va surada. Fierbem 175 g de spaghete, le scurgem si le lasam sa se raceasca. Avem nevoie si de trei oua , 70 g de cascaval afumat si 25 g de bacon afumat. Le amestecam si le punem intr-o tigaie cu ulei de masline. Peste ele punem si spaghetele. Punem un capac peste compozitie si prajim omleta timp de 5 minute pe ambele parti. Dupa ce este gata putem sa presaram si parmezan.

#dianastirburo

diana-stirbu-roma

 

pin-the-map-diana

 

vespa-italia

_D3S2877