Unul din cei mai buni prieteni ai mei este pasionat de sporturi extreme. La initiativa lui m-am hotarat sa merg la wakeboard. Locatia in care am mers este una incredibil de frumoasa. Sincera sa fiu nici nu ma asteptam ca recomandarea lui sa fie una diferita de ce am gasit acolo. Se afla pe lacul Snagov, la Vila 23 si clubul de wakeboard se numeste Revo. Din Bucuresti ajungeti in 40 de minute insa merita efortul, credeti-ma!
Barca „acosteaza” pentru tura de wakeboard chiar in fata piscinei Vilei 23. Am ajuns aici si am fost preluata de doua fete, instructoarele mele pentru aproximativ doua ore cat am stat pe lac. De obicei o sedinta dureaza 10-15 minute. Eu am stat mai mult pentru ca am vrut sa aflu cat mai multe lucruri.
Nu mi-e frica de apa, asta pentru ca am si facut inot de mica insa nu trebuie sa stiti sa inotati pentru a face wakeboard. Echipamentul este inclus in pretul sedintei si este compus din placa si o vesta, ambele accesorii ajutandu-va sa plutiti la suprafata apei.
Dupa ce am ajuns la un anumit punct de pe lac mi s-a facut instructajul si am primit echipamentul. Claparii de pe placa seamana un pic cu ghetele kangoo jumps numai ca varful lor este descoperit.
Am coborat de pe barca, lacul era foarte cald desi in dimineata respectiva plouase teribil si am inceput antrenamentul propriu zis.
Cu genunchii la piept, ghemuita am asteptat sa porneasca barca. Practic am fost trasa cu o viteza destul de mare din apa tinand cu mainile o franghie.
Am cazut din prima clipa, au urmat cateva incercari in care am facut cunostiinta cu lacul in cele mei interesante moduri :))) Am cazut cum nu imi puteam imagina vreodata. Tot ce imi trecea prin cap era cum o sa le spun prietenilor mei ca nu am reusit sa ma ridic la suprafata apei. La un moment dat au inceput sa ma doara mainile atat de tare incat credeam ca o sa abandonez. Cu toate aestea instructorele mi-au povestit ca este normal sa fie asa la prima sedinta, ca pare destul de greu dar ca daca insisti reusesti. Mi-a trecut prin minte ca poate asa se simt si fetele mele la primul antrenament de kangoo jumps si ca trebuie sa reusesc.
Cu multa indarjire am ajuns in momentul  cheie. Dupa cazaturi si  rostogoliri am ajuns sa stau in picioare deasupra apei. A fost un moment incredibil si cu drag  imi amintesc si acum senzatia.
Sfaturi:
– nu uitati sa folositi lotiune de plaja rezistenta la apa. Eu eram deja bronzata si nu am avut probleme insa m-am bronzat destul de bine chiar daca am stat mai mult in apa.
– puteti sa mergeti si in costum de baie. Eu am regretat ca am ales tot echipament sportiv de sala. Instructoarele au ca outfit panatloni trei sferturi si partea de sus a costumelor de baie.
-mancati bine inainte de antrenament. Apa va provoaca o foame incredibila.

Va scriu articolul la patru zile distanta de experinta in sine. Si acum am febra musculara la brate, antrebatele fiind cele mai „afectate” .
Fetele de la Rewo Wake Club sunt pasionate si frumoase. Au acea sclipire care-i deosebeste pe oamenii pasionati de restul. Una din ele are 23 de ani si una 29 si adora sportul pe care il practica. Iarna sunt instructori de snowboard.
Nimic din zona nu duce cu gandul ca esti atat de aprope de Bucuresti.
E o varianta excelenta de a va petrece week-end-ul daca nu vreti sa plecati foarte departe.

Detalii despre locatie gasiti aici: https://www.facebook.com/revowakeclub

wakeboard

 

*

wake board

*

wakeboard