Cum sunt in cautare de zone mai putin populate unde sa reusesc sa am parte de liniste azi ofer detalii despre Olanesti, judetul Valcea. E oras balnear si spre surprinderea mea, desi pare pe alocuri parasit, este o oaza de liniste in care va puteti relaxa intens.

Ratuste -Olanesti

Azi am vizitat un lac cu nuferi. Imi amintesc de locul acesta din copilarie. Mergeam in vizita cu bunicul meu care ma rasfata cu flori. Desi era interzisa taierea loc facea cumva rost de un exemplar pentru nepoata lui preferata. In apropierea lacului se afla faimoasa vila in care locuiau sotii Ceausescu, actualmente transformata in vila de protocol. Nu am ajuns pana la ea insa am inteles ca nu mai poate fi vizitata.
In schimb am mers la vila 1 Mai, loc in care puteti veni la tratamente. Se poate ajunge aici cu trimitere de la Bucuresti, in functie de afectiunile pe care le aveti. Azi am stat de vorba cu o doamna tare draguta care mi-a dezvaluit ca vine in fiecare an la tratament si este cazata la vila 1 Mai. Baza de tratament este renumita pentru bazinele cu apa cu flori. Se pare ca ar fi un adevarat izvor de sanatate.

tabara-de-slabit

vila1mai-olanesti

 

olanesti

 

olanesti-vila1mai

 

Drumul pana la vila este printr-o padure. Incepe cu lacul cu nuferi si continua cu peisaje minunate.

lac cu nuferi-olanesti

 

rate-salbatice-olanesti

 

Olanesti-drumetie

 

Azi am fost aici insotita de grupul de fete care s-au inscris la tabara de slabit.
O sa revin cu fotografii! Va imbratisez cu drag si va invit sa cautati locatii ca acestea. #romaniateiubesc #tabaradeslabit