Eu da! eram fascinata de balciuri cand eram mica. Erau patru editii pe vara dintre care una singura in localitatea in care am copilarit. Eram inebunita dupa tiribombe. Cred ca o sa folosesc multe regionalisme in acest articol. Cu ocazia sarbatorii de Sf. Maria am fost la parinti in vizita si am aflat ca inca sunt active balciurile. Nici nu-mi trecea prin cap ca mai sunt persoane care merg in astfel de locuri. M-am dus si eu bineteles, in cautarea unui cos din nuiele pentru fructe. A avut loc la Rusanesti, judetul Olt. Imi doream mult unul, dupa ce am vazut unul la una din prietenele mele. Am gasit unul exact asa cum imi doream, Ma si imaginam mergand sa fac piata, plin cu fructe si legume proaspete.
Am descoperit si celebrele cani din lut, multe tacamuri din lemn si binenteles dulciurile specifice acestor genuri de activitati. La noi se numesc halvite. Sunt pline de zahar si nu le-am mancat. Si acum le am acasa pe post de decoratii.
V-am pregatit si cateva fotografii. Cum mama imi pregateste tot timpul cate o surpriza mi-a facut cadou o ie superba si a fost ocazie minunata sa o port.
Ce trebuie sa stiti despre balciuri:
-se merge intotdeauna cu familia. E o ocazie sa socializati si sa va intalniti cu prietenii.
-toata lumea se imbraca frumos si de obicei se strang grupuri mari si mananca impreuna.
-cele doua editii din toamna a balciurilor oltenesti sunt o ocazie sa cumparati toate necesare copiilor pentru scoala
-trebuie sa incercati tiribomba
Eu ma simt tare atasata de aceste locuri si cu drag le impartasesc cu voi.
#balci #halvita
diana-stirbu

halvita

 

halvita scarisoara

 

balci-scarisoara

 

balci