In vara asta voi face drumetii in Transilvania cu bicicleta. Am aflat ca s-au facut peste 200 de km de trasee in Podisul Hartibaciului.

Recunosc ca nu mi-a fost trimis comunicatul de presa. Am aflat de acest proiect din intamplare pe facebook. Am decis sa va impartasesc vestea pentru ca merita. De fiecare data cand imi plac anumite proiecte va aduc si voua la cunostiinta. Poate sunteti in cautare de idei pentru vacanta sau week-end-uri prelungite. Zona stiu ca-i minunata si sunt convinsa ca in curand o sa fie si foarte vizitata.
Potrivit organizatorilor, construirea acestei retele de trasee are scopul de a-i aduce pe oamenii din oraşele aglomerate si prafuite în natura, intr-o zona unica. Traseele trec prin 26 de sate cu biserici fortificate si prin cetatea medievala Sighisoara, leaga patru monumente UNESCO, de la Sighisoara, Viscri, Saschiz şi Breite, si traverseaza arii naturale protejate de importanta europeana si nationala. Proiectul se numeste „Pentru Natură şi Comunitati Locale – Bazele unui management integrat Natura 2000 în zona Hârtibaciu – Târnava Mare -Olt”. Detalii mai multe gasiti pe site-ul http://www.natura2000transilvania.ro/.
Am inteles ca traseele nu sunt dificile si ca le pot parcurge si incepatorii. Din pacate partea cu echipamentele nu este foarte bine pusa la punct. E bine sa va luati bicicletele de acasa. Se lucreaza la acest aspect. Nu exista posibilitatea sa apelati la un ghid turistic insa cred ca harta de pe site va este suficienta. Eu as vrea sa aflu  mai multe lucruri despre cazare. Ar fi interesant ca localnicii sa ofere cazare si sa ne lase posibilitatea de a ne orienta in momentul in care ajungem in zona. Si posibilitatea de a manca deliciile culiare facute acasa suna ideal.
Daca ajung curand, pentru ca mi-am si trecut in program un week-end cu aceasta destinatie, va povestesc in amanunt.
Surse informatii: http://www.mediafax.ro/life-inedit/peste-200-de-kilometri-de-trasee-de-bicicleta-si-drumetie-inaugurate-in-podisul-hartibaciului-galerie-foto-14164587

#pinthemap

transilvania

Foto Credit: https://www.facebook.com/razvan.vitionescu