Eu ma numar printre persoanale care n-au fost niciodata atrase de gandul de a vizita Germania.
Cred ca in mare parte fug de ideea de a vizita locuri in care temperaturile sunt scazute. Si, dupa exeprienta din week-end se pare ca nu m-am inselat. A nins in Dusseldorf pe cand in Romania a fost o vreme foarte frumoasa. Nu foarte abundent insa valorile scazute ale temperaturii mi-au dat putin planurile peste cap.
Am stat trei zile in trei orase diferite. Am alergat din pacate intr-o singura zi, motivul fiind prezentat mai sus, adica o ninsoare spontana.
Am ajuns in Germania cu alt scop, insa m-am gandit ca e o ocazie buna sa si incep sa alerg, mai ales ca o sa particip la ceva competitii anul acesta.
Sfatul meu legat de aceasta experienta: cu cat faceti mai multa pauza de la antrenamente cu atat va e mai greu sa reincepeti. Asadar, nu faceti pauze mari de la antrenamnete. Si mie mi-a fost destul de greu sa alerg. Am facut febra musculara, am inghetat de frig si am alergat o distanta destul de mica. Daca si voi simtiti asta cand reveniti la antrenamente, este normal. De aceea simt nevoia sa repet: mergeti constant la antrenamente!

IMG_0386
In afara de alergat am mers si mult pe jos. Am vizitat orasul Dussedorf. Jumatate de zi ne-a luat sa-l descoperim. Pe langa bulevardul cu magazine pe care nu am avut cum sa il ratam ne-am plimbat pe malul Rinului si am ajuns la un turn . Pentru o vedere de ansamblu a orasului puteti merge in restaurantul din turnul Rinului. Panorama este foarte draguta. Am descoperit si o gradina japoneza  si pentru ca am avut o masina inchiriata am reusit sa vizitam si o expozitie de masini, care se afla cam la 15 min de oras.

IMG_0359

IMG_0423

 

IMG_0402
Restaurante gasiti la tot pasul. Mie mi s-a parut cam grasa mancarea dar daca cautati cu grija gasiti si locuri cu specific italienesc, tot prin centrul vechi. Eu le-am cautat pentru ca nu sunt fan varza calita, porc, carnati, si alte lucruri de genul acesta. Mi-am apropus sa invat si eu o reteta de strudel. Mi-a placut foarte tare o reteta de la un restaurant traditonal de-al lor.  Era cu mere si avea si crema de vanilie. O sa las fotografiile de mai jos sa completeze randurile mele.

Maine plec la Zagreb, la un congres de fitness unde vreau sa reincerc sa alerg si sper sa pot face o cursa buna. Revin cu detalii.

#dianastirburo

semnatura-dianastirbu

strudel

manacare-dusseldorf