La noi acasa, in judetul Olt, mos Nicolae ne resfata tot timpul cu dulciuri. Dulciurile erau de fiecare data facute in casa. Imi amintesc si acum rulada cu magiun de struguri facuta de bunica.
Am pastrat traditia si an de an eu pregatesc dulciurile in casa pentru aceasta sarbatoare. Ma sfatuiesc cu Mosul, binenteles!
Cum familia mea nu este pasionata de dulciurile care contin ciocolata sau cacao a trebuit sa ma bazez pe cremele albe.
Am ales pentru anul acesta sa fac un tort cu morcov. Este atat de simplu de facut si a iesit atat de bine incat nu am cum sa nu impartasesc reteta cu voi.
Blatul:
100 de gr faina de migdale
100 gr faina integrala
100 de gr faina de cocos
350 gr de morcov ras
100 gr ulei de cocos
3 oua
parf de copt bio ( eu il cumpar din plafar)
100 de gr de prune dintr-un compot fara zahar  ( facut de mama)
o lingurita scortisoara
putina sare
100 de gr nuci
50 de gr de miere

Am pus toate ingredientele in minunatul meu robot de bucatarie si am mixat compozitia timp de 5 minunte si am pus compozitia in tava pentru tort ( detasabila)

Dupa ce se coace trebuie sa lasati blatul sa se raceasca si ulterior sa-l taiati pe jumatate.
Crema pe care am facut-o este de fapt mascarpone ( doua cutii de 200 de gr) amestecat cu 4 lingurite de unt de arahide. Am avut nevoie de aceasta crema si pentru decorarea tortului.
Am avut un succces teribil cu acest delicios tort. Sper sa-l incercati si voi.

#miercureagatim

tort-cu-morcov-fara-zahar