In ultimul timp am pregatit un meniu usor, de vara, cu multe salate, legume si fructe proaspete de sezon. De doua ori pe saptamana fac o supa crema de legume. Azi am pregasit o supa crema de dovlecei. A iesit atat de buna incat trebuie sa va povestec un pic despre ea. Modul de preparare e destul de simplu:

2 dovlecei
2 cepe
2 morcovi
1 rosie mare (pentru culoare)
( toate legumele sunt proaspete, aduse de mama din gradina personala 😀 )
2lingurite de ulei de masline
Am folosit un varf de sare. Sfat: sarea roz de Himalaia e cea mai buna

Se pun la fiert legumele taiate rondele aproximativ 30 de minute.
Se racesc si se mixeaza intr-un blender pana obtinem o pasta cremoasa. Se serveste cu ardei iute.
Momentul in care se mananca supele este masa de pranz. Puteti manca langa un peste bun la cuptor, facut in sos propriu. Eu nu am vrut sa le pregatesc fetelor carne. E foarte cald afara si parca nu se potriveste sezonului. Daca nu sunteti la dieta puteti prepara si lipii fara drojdie. Noi le facem cu maia si le coacem in tigaie. Sunt delicioase!
Si supa crema si lipiile se servesc aproape reci, niciodata fierbinti.
Trebuie sa va mai povestesc ca suntem in pregatiri pentru un meniu #miercureagatim. O sa-l urcam in curand pe blog cu tot cu retete si detalii “picante”.
PS: hidratati-va cu apa. Orice alt lichid este considerat aliment si nu hidrateaza suficient. Nu consumati zahar pe canicula si folositi cat mai putin aerul conditionat.
supa-crema-dovlecei
miercurea-gatim (2)