Asteptam cu nerabdare sa impartasesc cu voi reteta pe care am descoperit-o de curand. Nici nu mai imi amintesc bine pe ce blog am vazut ceva asemanator, insa am folosit ingredientele pe care le aveam prin casa si a iesit o varianta excelenta de ciocolata cu alune care semana teribil cu gustul ciocolatei snickers ( cel putin asa imi aimintesc eu).
Sunt in curs sa elimin si fructele din dieta mea. De fapt nu o sa le elimin de tot, am sa reduc cantitatile. Este un experiment la care tot lucrez si vreau sa testez la mine prima data efectul.
M-am tot documentat si cred ca motivul pentru care femeile nu scapa total de surplusul de grasime din jurul taliei sunt fructele, sau excesul de fructe. Explicatia e una logica: fructoza este transformata de ficat in grasime. Chiar daca in primele zile, dupa un detox avem impresia ca slabim, pe burta si coapse, imediat dupa perioada de detox apare inca un strat de grasime. Conform doamnei Mihaela Bilic “Grăsimea abdominală se face din alcool, zahăr, miere, suc de fructe presat la rece şi fructe mâncate în exces. “ Eu sustin aceasta teorie si sunt de acord cu ea si sper ca sa va convinga sa reduceti cat de mult puteti fructoza din meniul zilnic.
Stiu, suna ciudat, pentru ca eu nu mananc nici lactate, si o sa ma trezesc cu intrebari de genul: daca lactate si fructe nu avem voie, atunci ce o sa manacam? Pai e foarte simplu. Toate retetele din categoria miercurea gatim nu or sa contina aceste doua categorii de alimente. O sa va puteti inspira usor de aici.
Eu simt nevoie de dulce in zilele in care am antrenamente. Sunt putin agitata de ideea: Diseara am antrenament? ce sa mananc oare?.
Iata ce am preparat saptamana trecuta, intr-o zi de miercuri in care am avut in total 4  antrenamente – Snickers raw vegan.

Aveti nevoie de cateva forme de silicon. Eu am avut 4 forme de briose.

  • 150 gr ulei de cacao ( are o structura densa; trebuie topit intr-un vas neaderent)
  • 100 gr ulei de cocos.
  • 50 gr pudra carob
  • 100 gr nuci

Cele doua tipuri de unt se topesc la foc mic. Se adauga pudra de carob si nucile. Compozitia se pune in formele de silicon si se lasa la congelator 15 minute. Trebuie sa umpleti, cu aceasta compozitie, 3 ferturi din formele de silicon.

La congelator compozitia se intareste instant. Peste ciocolata am pus unt de arahide si am lasat totul inca 15 minute in congelator. Una din forme am lasat-o doar cu ciocolata.
Ciocolata obtinuta este neagra. O puteti indulci cu miere sau cu sirop de artar. Mie imi place gustul de ciocolata amaruie foarte mult. In combinatie cu nuci este exceptionala.

Pofta buna!

ps: compozitia nu rezista foarte mult dupa ce o scoatem din congelator. Va recomand sa o consumati imadiat.

raw-egan

snikers-raw