Am reinceput intalnirile cu fetele miercurea, cand ne unim fortele si gatim impreuna. Vara a fost destul de complicat sa ne vedem pentru ca toate am avut un program destul de incarcat. De cele mai multe ori am iesit in oras si nu am fost in formatie completa. Ieri, 29 octombrie, Turcia si-a sarbatorit Ziua Nationala si m-am gandit sa redeschid sezonul #miercureagatim cu doua retete turcesti. Intre noi fie vorba, au o mancare senzationala. Prima reteta a fost o placinta cu cascaval care se numeste Peynirli yumurtah pide. Reteta este destul de simpla. Tot secretul sta in blat. Acesta trebuie facut cu o zi inainte si se lasa la dospit in frigider. Aveti nevoie de: 400 g faina, 270 ml apa, 1 lingurita zahar si un varf de sare, 10 g drojdie. Pentru topping: cascaval ras, oua ( eu pentru o portie am folosit 5 oua), rosii si ardei iuti – dupa gust. Pentru blat am amestecat ingredientele. A doua zi am intins bine coca ( trebuie sa fie foarte subtire) si dupa ce am fixat-o in tava i-am ridicat marginile. Se pune cascalul ras peste coca si peste el ouale intregi, mult ardei iute si restul ingredientelor din topping.
Pentru ca meniul sa fie complet le-am pregatit si ceva dulce. Greu mi-a fost sa aleg dintre atatea delicii turcesti! Dupa vizita la Istanbul am ramas fan inrait al dulciurilor lor. Am ales totusi ceva cu mai putine calorii: orez cu lapte famblat. Am folosit lapte de ovaz. Reteta este cea normala insa dupa ce il fierbem si obtinem orezul traditional se lasa la racit pana cand bobul absoarbe aproape tot laptele. Intr-o tava se topeste zahar, se pun stafide si coji de portocale si peste aceasta compozitie se toarna orezul inchegat si se pune la cuptor. A iesit senzational!!!! ps: nu am pus deloc zahar cand am fiert orezul.

Va dorim spor in bucatarie!
diana-stirbu-miercurea-gatim(1)

miercurea-gatim

orez-flambat

diana-stirbu-gatit (3)