A sosit momentul unei retete noi: salata de vinete coapte si rosii. Saptamana aceasta nu am pus pe blog reteta obisnuita a zilei de miercuri pentru ca am fost in Amsterdam cateva zile. Acolo am si descoperit aceasta salata si m-am gandit sa o impartasesc cu voi ­čÖé

Se serveste cu orez sau cu felii de paine integrala. Eu am ales varianta cu orez salbatic.

Ingredientele pentru 4 portii sunt urmatoarele:

1 lingura ulei de masline
┬Ż ceapa rosie┬áfeliata
1 lingura de usturoi zdrobit
1 vanata taiata fasii
┬Ż ceasca sos de rosii
1 rosie cuburi
1 lingura patrunjel proaspat, tocat marunt.
Se incalzeste o cratita la foc moderat si se adauga putin ulei. Se adauga ceapa si usturoiul in cratita si se fierb practic impreuna. Adaugam vinete si se fierb si ele pentru inca cinci minute. Urmeaza sosul de rosii si bucatelele de rosie taiate cuburi. Se fierb impreuna pentru inca 3 minute. Puneti toate ingredientele intr-un vas termorezistent in cuptorul preincalzit. Se fierbe mixul timp de 30 minute. Odata fierte, legumele ┬áse scot din cuptor ╚Öi adaugam patrunjel tocat. ┬áEu am amestecat orezul cu legumele si le-am lasat sa se raceasca. Salata se serveste rece ­čÖé O puteti lua la birou pentru pranz intr-o caserola. Reprezinta o idee sanatoasa si delicioasa, nu are calorii multe si va asigur ca nici nu o sa vi se faca foame pana la cina. Pofta buna!
Vreau sa va anunt de pe acum ca va pregatesc un eveniment foarte frumos in parcul Izvor: un cros pe ghetele kangoo jumps.

#miercureagatim

diana-stirbu-miercurea-gatim