Asa cum am declarat si pe pagina mea de Facebook, m-am indragostit de salatele calde descoperite in Grecia. E pentru prima data cand incerc o astfel de salata si cum gustul ei a fost formidabil am hotarat sa o trec in meniul #miercureagatim.
Sa va spun intraga poveste. In ziua de Paste am hotarat sa mananc carne dupa postul pe care l-am tinut in totalitate. Am ales o supa pe miel pe care bucatarul mi-a recomandat-o langa o salata calda de spanac. Reteta simpla: spanac fiert ( de fapt cred ca este oparit) cu ulei de masline si lamaie. A fost atat de buna incat peste tot unde am mancat dupa acel pranz am cerut salata calda. La unul dintre restaurante singura varianta pe care o aveau in meniu ere salata calda cu tarhon. Nu vreau sa para ca exagerez, dar era si mai buna. Aceiasi reteta ca si la cea de spanac. Cum m-am intors in tara am cautat surse proaspete de tarhon. Am gasit si in piata. Eu n-am mai cumparat pana acum planta proaspata. Foloseam tarhon uscat in diverse combinatii cu carnea, si cam atat. Inca n-am scapat de obsesia mea pentru spanac, dar cred ca tarhonul a prins ceva teren in primavara aceasta.
Am pregatit cateva fotografii din Grecia pe langa minunata salata. In noaptea de Inviere au aceleasi obiceiuri ca si noi. Am primit la hotel lumanari si oua rosii. Parca mi-a trecut un pic dorul de mare si astept cu nerabdare urmatoarea evadare ( eu visez la Scotia 😀 ). Am stat la un hotel tare dragut, cu vedere spre mare, iar vremea a fost foarte frumoasa.
Sper sa incercati reteta de salata calda. Astept pareri.

 

salata-calda-cu-tarhon

cina-grecia

grecia