M-am hotarat ca pentru o perioada sa prepar dulciuri mai rar. Indiferent de cat de putine calorii au prajiturile, sau oricat de sanatoase le-am face, din pacate ele tot ingrasa. Am vazut de curand un post pe facebook in care scria mare: RETETA de Chec Fara Calorii. Cu greu am decis sa nu intervin. Cum credeti ca era reteta? Sirop de agave, lapte de soia, pudra proteica ( si ea are carbohidrati sa stiti! ), faina neagra, etc. Dragelor, in afara de apa, totul are calorii. Ca sunt dulciuri sanatose, e altceva! Dar ele tot ingrasa…
Si cum am aflat ca dupa 30 de ani trebuie sa ne luam adio de la:

– sucuri ( orice fel, infiferent ca sunt cu fructe)
-orice fel de foietaj
– indulcitori
-mancat cina mai tarziu de ora 19.00, etc,

ma gandesc ca aceasta etapa este doar una care o pregateste pe cea de 40.
Revenind la reteta mea, dupa Paste am revenit la carne. Nu ca as fi vrut eu in mod special, ci pentru ca medicul mi-a impus consumul de proteina animala. Ce am ales sa mananc: curcan si peste si uneori miel. Orice altceva imi este imposibil de consumat.
Dintr-un piept mare de curcan a iesit o rulada bestiala. Sincera sa fiu, chiar nu ma asteptam sa iasa asa bine. Nu as putea sa va explic exact cum l-am taiat, cert este ca am reusit sa-l despart in fasii subitiri. Pe ele am pus dovleac proaspat tot fasii, am condimentat cu rozamarin, ulei de masline si am rulat totul. Nici nu-mi venea sa cred ca poate sa reziste rulata carnea. Am folosit o tava mica, in care am pus numai ulei si la 150 de grade, timp de o ora jumatate, am lasat rulada la cuptor.
Va doresc pofta buna!

rulada-de-curcan-cu-dovlecel