Aseara am ajuns foarte tarziu acasa si agitata fiind de la antrenamente m-am gandit sa-mi prepar micul dejun, ca era prea complicat sa mananc la ora aceea. Cum n-am preparat niciodata granola acasa si imi doream de mult sa gasesc o reteta buna, m-am si apucat sa o fac.
Am ales ingredientele pe care le aveam in casa. Nu am folosit indulcitor.
In tava de la cuptorul meu preferat am intins o foaie de copt si pe ea am pus ovazul. L-am pus in cuptorul preincalzit pentru 10 minute la o temperatura de 200 grade.
Separat am imbinat in ulei de cocos ( o lingurita) cantitati egale de:
– merisor
-seminte de dovleac
-bucati de nuca de cocos
-caju
-nuca
-migdale.
Mixul obtinut l-am intins peste ovazul care a si capatat intre timp o nuanta aurie si am lasat compozitia inca 10 minute la cuptor.
De dimineata am pus granola in doua borcanase. Se poate pastra la loc uscat cateva zile bune. Eu vreau sa o iau la pachet in drum spre Grecia, destinatia mea de vacanta pentru Paste.
Puteti sa combinati granola cu suc de fructe ( portocale), cu iaurt sau lapte vegetal.
Pofta buna!
Nu uitati ca luam pauza si de la antrenamente. Reincepem de miercuri 4 mai.

granola-reteta

IMG_1490