Reteta de cozonac fara zahar este adaptata la o reteta de cozonac unguresc. Partea buna este ca nu dureaza la fel de mult ca atunci cand preparam cozonacul romanesc.

Aluatul:

500 gr de faina integrala, 200 gr de unt la temperatura camerei. Untul se taie bucati si se amesteca bine cu faina. In compozitia care rezulta se pune drojdia ( 10gr) pe care o amestecam cu 50 ml de lapte de cocos. Atentie, laptele trebuie sa fie caldut. Se amesteca totul si se mai adauga 2 galbenusuri si 150 ml de lapte de cocos. Eu am amestecat totul in bolul robotului de bucatarie. Mixarea a durat 10 minunte si coca rezultata am pus-o in frigider pentru 30 de minute.

Compozitia:

350 gr de nuca maruntita se amesteca cu 100 de ml de lapte de cocos. Ambele ingrediente se amesteca pe foc mic si se lasa la racit.

Compozitia din frigider de imparte in doua si se intinde pe un blat in forma dreptunghiulara. Se pune compozitia peste tot si apoi se ruleaza usor.

Mie mi-au iesit doi cozonacei. Sunt absolut deliciosi!

Spor la gatit!