prajitura-cu-gelatinaDaca vremea capricioasa va determina sa va petreceti week-end-ul acasa m-am gandit sa va propun o reteta delicioasa de prajitura cu gelatina. Grupul meu de fete au incercat-o si este delicioasa. Detaliile le gasiti mai jos. Nu uitati de concursul care il am  pe instagram unde trebuie sa folositi #miercureagatim la fotografiile cu retetele preparate de voi pentru a castiga  un  Mix & Go Kitchen shaker.

 Blat

–  7 albusuri se bat spuma cu

–  7 linguri de zahar

–  3 galbenusuri

–  5 ligurite de faina

–     esenta vanilie

Se face un blat care se coace in tava unsa si tapetata cu faina.

    Crema

– 4 galbenusuri se amesteca cu 8 linguri de zahar, ½ litri de lapte,  2 linguri de faina, 1 lingura de gelatina si se fierb la foc mic mestecand mereu cu un tel pana se face ca o smantana mai consistenta.

Se lasa sa se raceasca apoi se adauga esenta de vanilie si se amesteca cu ½ kg de frisca.

Blatul se lasa in tava si dupa ce se raceste de adauga crema peste care se pun visine din compot asezate in linie dreata astfel incat sa se poata taia prajitura in forma de cubulete.
     Sirop

– ½ l apa + 7 linguri zahar + 2 linguri gelatina se fierbe pe foc pana clocoteste apoi se lasa sa se raceasca (nu se lasa prea mult la racit fiindca se poate inchega, atat cat sa nu se topeasca crema peste care se pune) si se toarna peste prajitura.

Se lasa la rece cateva ore apoi se poate servi.

VA DORESC POFTA BUNA SI WEEK-END MINUNAT!