A trecut ziua de miercuri si din nou am gatit. In ultimul timp am tot pregatit prajituri. Tot incercam sa gasim variante delicioase si sanatoase de gustari. Asa a facut si Luisa aseara. Ea a ales o reteta de placinta de dovleac pe care cu siguranta o s-o indragiti. Reteta nu este foarte grea si nici calorii multe nu are. In loc de sucul de fructe dinainte de antrenament puteti linistite sa mancati o felie de placinta de dovleac, daca alegeti ingredientele pe care le-am folosit noi. O sa aveti si energie si o sa ardeti si mai multe calorii la antrenamente.
Ingrediente:

450 de gr faina integrala. Noi am folosit un amestec de faina neagra cu faina de ovaz.
7 linguri de lapte de migdale
7 linguri de ulei de cocos ( lichid)
3 oua de prepelita
o lingurita sare de himalaia roz
valinie bio ( magazin dm)
o lingurita de bicarbonat de sodiu.

Se face o coca din tot ce v-am scris mai sus, se imparte in doua si se intinde bine. O parte o punem pe partea de jos a tavii. Peste coca intinsa am pus crema de dovleac. Pentru crema am calit un kg de miez de dovleac pe care l-am amestecat cu multa scortisoara bio. Dovleacul l-am cumparat din piata de langa noi. Gasiti toate variantele dar va recomand sa intrebati care sunt cei de copt. La placinta nu am folosit zahar deloc si totusi a iesit dulce. Eu consider ca dovleacul nu mai are nevoie de zahar. Dupa ce crema e gata se intinde peste coca din tava si deasupra punem cealalta parte din coca. Se coace destul de repede. Deasupra am amestecat inca doua oua de prepelita cu cuscus si putin apa. In acest fel placinta devine mai crocanta.
Noua ne-a placut la nebunie. Este absolut delicioasa.
Placinta de dovleac vine practic in completarea saptamanii #orange pe care am tot dezbatut-o pe facebook la antrenamentele mele. V-am pregatit si o fotografie de la evenimentele pe care le-am facut saptamana aceasta.

Pofta buna!

#miercureagatim placinta-de-dovleac

saptamana-dovlecilor