N-am fost niciodata o fana a pateului. Dimpotriva! In ultimul an insa, am tot mancat ficat. Nu stiu exact motivul dar a inceput sa-mi placa foarte tare.
Modalitatea in care il consum de obicei este pe gratar sau la cuptor.

Azi va propun o reteta de pate de ficat foarte simpla. Mi-a placut atat de mult incat nu aveam cum sa nu o impartasesc cu voi:

  • o caserola mica de ficat de pui proaspat
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 avocado

Am splat bine ficatul si l-am pus intr-o tava la cuptorul preincalzit. Il puteti fierbe; mie imi place mult mai mult la cuptor.

Dupa ce ficatul in totalitate preparat se lasa la racit. Ulterior se pune intr-un robot de bucatarie, alaturi de jumatate dintr-un avocado.
Atentie! trebuie sa aveti la indemana un fruct foarte bine copt. In loc de avocado puteti folosi unt. Sare piper si cimbru puneti dupa gust.
Este o varianta foarte buna de pranz sau mic dejun, cu putini carbohodrati.
Am cautat valorile nutritive ale ficatului si mare mi-a fost mirarea ca este o sursa de lipide excelenta si are foarte putini carbohidrati. ( habar nu aveam!)
Il puteti servi pe o felie de ardei gras sau pe o felie de paine integrala.

Valori Nutritive

  • *CZE%Valori pentru 100 g
  • 9%Calorii 172kcal
  • 10%Grăsimi 6.4g
  • 0%Grăsimi saturate 0g
  • Grăsimi polinesaturate 0g
  • Grăsimi mononesaturate 0g
  •  Colesterol 0mg
  • 0%Sodiu 0mg
  • 0%Carbohidraţi 1.1g
  • 0%Fibre 0g
  • 0%Zaharuri 0g
  • 29%Proteine 25.8g

#MiercureaGatim

pate-de-ficat