Viata mea si a surorii mele s-a schimbat considerabil in momentul in care ne-am mutat intr-o zona marginasa a Bucurestiului. Niciuna dintre prietenele noastre nu ne mai vizitau atat de des, nu puteam sa luam pranzul impreuna acasa pentru ca nu ne mai ajungea timpul. Singurele momente in care ne vedeam cu persoanele dragi erau orele de antrenament.

Am dat vina pe distanta, pe timpul destul de limitat, pe activitatea noastra care necesita zilnic tot mai multa implicare.
Povestea zilei de gatit a venit din dorinta de a ne petrece timpul liber, relativ redus, cu prietenele noastre.
Nu stiu cati dintre voi stiti, insa sportul pe care amandoua il practicam ne-a ajutat sa ne formam o adevarata familie in Bucuresti. Suntem dovada vie ca oamenii care ii atragem in jurul nostru la antrenamente ne seamana si ne completeaza  intr-o proportie destul de mare, in timp realizandu-se  adevarate prietenii.

Din nevoia de a ne petrece timpul in compania prietenelor noastre s-a nascut ziua de gatit.
Suntem sapte si de peste doua luni, miercurea a devenit ziua oficiala a prieteniei nostre. S-a dezvoltat astfel un adevarat concept a carui nuanta aparte  este sustinuta de cateva reguli nescrise. Prima si cea mai importanta este prezenta. Aceasta parte o sa fie dezvoltata intr-o categorie  speciala a blogului prin articole saptamanale cu cate o reteta, aleasa de fiecare intre noi. Cea de-a doua este ca putem sa ne invitam si alte prietene in grup de fiecare data. Ultima si nu cea din urma  regula si singura obligatorie este distractia. Miercurea este pentru noi, de acum cea mai frumoasa zi a saptamanii, timpul petrecut impreuna insemnand foarte mult pentru noi.

Revenind la gatit, aici este partea piperata si fascinanta a actiunii grupului. Niciuna nu stim sa facem mai nimic in bucatarie, si nu exagerez cu nimic cand afirm acest lucru. Sunt convinsa ca multe dintre voi se regasesc atunci cand afirm: nu am timp sa-mi cumpar nici alimentele pentru gatit….dar sa stam sa cautam retete si sa le mai punem si in aplicare?
Grupul nostru de prietene este unul special. Spun asta pentru ca s-a format pe parcursul a cativa ani buni si pentru ca s-a regasit in activitatile noastre, limitate de altfel intr-un studio de antrenamente de cele mai multe ori.
Eu recunosc, sunt o perosoana sociabila insa lipsa timpului imi reprima si alte activitati in care sa pot sa-mi petrec timpul cu persoanele apropiate. Insa ele, prietenele mele si ale surorii mele, sunt deosebite pentru ca au inteles, au avut rabdare si ne-au acceptat asa cum suntem.
Scopul grupului de gatit este sa aducem in lumina reflectoarelor online incercarea noastra de a face ziua dedicata prietenei,una aparte legatura dintre noi fiind deja una de invidiat.
Imaginati-va cea mai mica bucatarie din lume, 6 fete flamande asteptand un super meniu, si una dintre ele gatind. O minunatie de concept! Din punctul meu de vedere putem sa ne numim gospodine asta pentru ca ne putem descurca si aici. In prima seara aveam o tigaie si un blender. Acum lunar apare cate un obiect nou care trebuie testat.
Astazi v-o prezint pe Iulia. Este o dulceata de fata, tot timpul cu zambetul pe buze si foarte atasata de grup.

Este foarte dedicata si spun asta pentru ca si  familia ei o sustine in proiectul maret. Va spun si un secret! Face teasing cu o seara, doua inainte  de fiecare data, ca sa se asigure ca totul iese perfect. Ii pace sa aranjeze masa si se bucura de fiecare compliment.
Azi a gatit Bomboane Raw. Retetele noastre sunt haioase si dulci ca si grupul in sine.

miercurea-gatim

Aveti nevoie de:

– 150 gr caju;

-100 gr seminte de floarea soarelui;

-150 gr stafide;

-30 gr pudra de carob;

-15 gr cacao;

-1/2 lingurita pudra de cardamom

-1/2 lingurita scortisoara;

-2 linguri ulei de cocos (optional);

– 1 lingura apa.

miercurigatim

Punem caju-ul si semintele de floarea soarelui in robot si procesam 3-4 minute pana incep sa capete o textura untoasa.

bomboane-raw

Adaugam apoi si restul ingredientelor, in afara de apa, si procesam pana se omogenizeaza totul si sevine ca un aluat. La final adaugam o lingura de apa (sau chiar doua) care sa ajuta la legarea compozitiei si sa formam mai usor bombonelele.

 

miercureagatim

Rezultatul il vedeti in fotografia de mai jos. Va asiguram ca sunt delicioase si ca ne-am bucurat ca au iesit atat de bine. Gatitul cu ghilimele de rigoare a durat in jur de 30 de minute si daca noi ne-am descurcat de minune va asiguram ca oricine are timp sa ajunga intr-un supermarket sa cumpere alimentele poate sa aibe aceleasi rezultate. Pudra de carob si cardamom le-a luat din piata Matache. Va dorim mult succes si asteptam pareri si mesaje cu incurajari.

iulia-gateste-bomboane-raw

Jumps & Smiles & let’s cook!