L-am numit mic dejun de week-end pentru ca reprezinta un mic rasfat prajitura pe care azi o prezint. Cu toate ca ingredientele folosite pentru prepararea turtei dulci sunt bio, ea are ceva calorii. Puteti sa mancati o felie langa cafeaua de dimineata sau o felie in loc de pranz. O sa aveti energie toata ziua. Eu am facut-o de fapt aseara. La cafea ea se serveste rece. Inainte de a trece la reteta propriu zisa as vrea sa va spun cateva lucruri despre cum beau eu cafeaua, pentru a descoperi daca este sau nu sanatoasa sau daca afecteaza dieta. Multe dintre cliente m-au intrebat acest lucru si mi-ar placea sa-mi urmati sfatul pentru ca este unul constructiv.
Am inceput sa beau cafea de cand eram adolescenta; spun asta cu parere de rau. In acest moment nu cred ca pot sa-mi incep ziua fara cafea. Beau o ceasca in fiecare dimineata insa nu imediat dupa ce ma trezesc, ci dupa micul dejun.
Pasii pe care-i urmez dimineata sunt urmatorii:
– cum ma trezesc beau cel putin 3 pahare mari cu apa. Sper sa ajung la un litru in curand. Stiu ca pare incredibil de mult dar, de fapt, nu este si o sa devina o rutina mai repede decat va imaginati.
-beau cafea negra. Nu pun miere, indulcitori, lapte sau soia. Si o beau asa pentru ca ador gustul ei amarui. Daca vi se pare imposibil sa o savurati asa, va asigur ca nu stiti ce pierdeti. In aceste conditii cafeaua nu o sa ingrase niciodata si va permite sa serviti langa o bucatica de prajitura delicoasa ca turta dulce pe care am preparat-o eu.
-dupa ce beau apa urmeaza dusul ; dupa dus cafeaua sau micul dejun si cafeaua. Am renuntat in ultimul timp la masa de dimineata pe fuga. Prefer sa iau un pranz linistit si mai bogat. Daca am timp si nu ma grabesc, tot timpul prepar retete bune dimineata.
Nu stiu cat va pot ajuta retetele mele. Din fericire pentru ca termin foarte tarziu orele nu gatesc seara nicodata – excepte e seara de gatit cu fetele. In aceste conditii ma concentrez pe micul dejun. Cred ca e masa principala. Niciodata nu iau cina acasa sau in oras pentru ca mi-e imposibil din cauza programului de antrenament.
Revenind la micul dejun delicios de Duminica eu mi-am propus sa fac o turta dulce care se pare ca dupa gust a iesi mai mult un brownie. Nu stiu daca e de bine sau nu dar la cat de buna este, insist sa o faceti si voi.
Ingrediente:

– 500 ml de lapte de migdale pe care l-am amestecat cu 100 ml de miere de albine si 4 lingurite de ulei de cocos. Am pus totul intr-o oala la foc mic pana s-a topit mierea si apoi am lasat compozitia la racit.
– 500 gr de faina integrala, 3 linguri cacao bio, 300 de gr de zahar negru neprocesat ( in gasiti in magazinele DM), 2 oua, praf de copt bio ( tot in DM il gasiti) si 400 de grame de nuca- toate ingredientele se amesteca usor. Peste ele se toarna laptele racit. Compozitia rezultata este una nu foarte tare, dimpotriva. Eu am folosit si scortisoara si vanilie tot bio.
E pentru prima data cand folosesc gama bio in totalitate intr-o prajitura. Ouale le-am primit de la parinti. Este o diferenta la textura prajiturii si toate imbinate o fac extrem de fina. Sper sa va iasa la fel de bine.
Am pus compozitia in doua tavi pentru ca am un cupor mic.
Aseara am avut musafiri si s-a mancat instant tarta mea dulce sau dupa caz brownie. Ador mirosul de scortisoara in perioada de iarna si profit de ocazie sa invat cat mai multe lucruri in bucatarie. Pofta buna!

mic-dejun