Cum activitatea mea in bucatarie se dezvolta de la o zi la alta, imi doresc foarte mult sa pun la punct meniul de Craciun. Raman in Bucuresti in seara de ajun si planuiesc sa am vizitatori.
M-am gandit sa mixez diverse retete traditionale si in acest caz nu vor lipsi sarmalutele, salata boeuf, piftia si cel putin doua prajituri. Pentru ultima categorie am ales Baumkuchen – un tort exceptional care mai e cunoscut si ca tort in straturi sau tortul copac, cozonac si  turta dulce. Imi doresc mult sa gasesc o reteta de prajituri cu portocale. Daca aveti una, astept reteta de la voi.
Revenind la meniu:
-sarmalele le voi face din carne de curcan. Daca tot suntem la carne si gasesc un curcan mare poate fac si piftie
-pentru salata boeuf voi folosi muraturi de la mama si maioneza de caju si piept de curcan.
Am sa urc pe blog retetele.
Pentru ca la noi in familie inca se taie porcul ( tatal meu creste 8 porci  cel putin pe an) in ziua de  Craciun am optat pentru ciorba de os afumat de porc cu zeama de varza, salata de varza murata si friptura de porc ( aici trebuie neaparat sa va spun modul ingenios cum prepar porcul astfel incat friptura sa nu fie foarte grasa).

Revin cu retete in curand!
meniu-de-craciun

IMG_8676