Imi aminteam vag de dulceata de gutui. Se discuta intens despre cat de greu era sa tai fructele in cubulete mici. Bunica mea era o gospodina desavarsita. De la ea cred ca am mostenit pasiunea pentru bunatati facute in casa. Pe langa faptul ca aceste cubulete trebuiau taiate marunt si la aceiasi marime, cea mai mare problema care intervenea era oxidarea gutuilor. Cu alte cuvinte aveam nevoie de ceva persoane pentru mana de lucru, ca totul sa mearga repede si cateva lamai. Lamaia stoarsa in apa in care se pun cuburile de gutui le pastreaza fructelor culoarea intacta, evitandu-se astfel oxidarea.
Linia de dulceata #ducedelamama facuta pentru mine s-a imbogatit anul acesta cu un sortiment: duceata de gutui care a iesit extraordinar de gustoasa.
Din punctul meu de vedere este cea mai usoara reteta de dulceata. Stiu ca taierea in cubulete poate sa fie uneori plictisitoare insa eu am avut ajutor din partea fetelor cu care gatesc miercurea. Se pare ca istoria s-a repetat- in locul vecinelor bunicii m-au ajutat prietenele mele 🙂
Am inveriti zaharul, s-a format un gel in care am pus gutuile deja portionate. Nici nu a durat foarte mult sa le fierbem. Daca la celelalte sortimente fierberea dureaza destul de mult aici nu a fost cazul.
Am fost intrebata daca folosim conservant. Raspunsul meu este unul negativ. Modul nostru de conservare este de fapt unul natural. Dupa ce punem dulceata in borcane o lasam in cuptor minim 12 ore fara capac. In acest fel dulceata capata o crusta care ajuta la conservare.
Aroma speciala a brandului nostru o da modul de preparare, la foc de lemne.

Puteti comanda dulceata online de pe shop: http://dianastirbu.ro/shop/produse/alimentatie/dulceata-de-gutui/

dulceata-de-gutui