In ultima vacanta in care am fost, adica in Toscana, am optat sa stam la un conac. Casa a fost atat de bine intretinuta si conservata incat simteam ca suntem intr-o poveste. Persoana care se ocupa de cazare era chair proprietara casei, care primise de la parinti locul respectiv. In fiecare dimineata ne servea la micul dejun preparate facute in casa. Adoram cornurile proaspete care miroseau bestial. Ne-a spus ca le coace in fiecare dimineata si ca toti turistii le adora.
De cand am robotul de bucatarie imi este mult mai usor sa fac aluaturi. Nu stiu de ce, insa mie mi se pare destul de greu sa framant diverse preparate. Acum toata greutatea o preia robotul de bucatarie.
M-am gandit sa urmez metoda gazdei nostre, sa pregatesc cornurile din timp si sa le congelez. In acest fel de cate ori imi doresc cornuri proaspete sa le dezghet si sa le coc imediat. Partea interesanta este ca ele se fragezesc cu cat stau mai mult la frigider.
Reteta mea pentru cornuri este foarte simpla. Aveti nevoie de:

150 gr faina fara gluten
120 gr faina de cocos
230 ml lapte de cocos
40 de grame de unt
120 de gr ulei de cocos
2 galbenusuri de ou
un praf de sare
10gr drojdie uscata

Eu nu am folosit zahar insa voi puteti sa puneti.
Pentru umplutura am folosit magiun de struguri care nu contine zahar. Am renuntat si la pudrarea cu zahar, la final.

Drojdia, faina si laptele caldut se pun intr-un bol si se amesteca usor. Lasam compozitia sa inceapa sa creasca 10 minute. Adaugam restul ingredientelor treptat in afara de unt. Secretul consta in uleiul de cocos. O sa va iasa o coca nu foarte ferma. Eu las sa o mixeze robotul 15 minute. Dupa ce se termina de mixat, coca se lasa la dospit.
Dupa dospire se imparte in 10 parti egale, pe care le intindem si ungem pe fiecare in parte cu untul care este la temperatura camerei. Punem fiecare parte una peste alta si o lasam o ora la frigider. Intindem inca odata coca si rulam cornurile, pe care le puteti umple cu ce doriti.
Eu am copt 5 si pe restul le-am congelat.
#miercureagatim