Aseara am preparat cea mai buna prajitura cu mere, fara zahar, binenteles. Am avut si o invitata: Gabriela de la concursul #provicarelaslabit. Am stabilit impreuna meniul si de azi este la dieta. In curand public un articol despre evolutia fetelor. Pana atunci vreau sa va povestesc despre inovatia mamei, pentru ca este reteta ei.
Stia ca ne vedem toate, asa cum obisnuim sa facem miercurea, si a vrut sa ne surprinda.

Prajitura are si nume: Dulcegarie cu mere. 

1 kg mere
100 gr stafide
50 gr merisoare
100 gr curmale
4 lingurite scortisoara

3 lingurite miere

vanilie
3 linguri amidon
3 linguri gris
5 oua
1 litru lapte de migdale
Pe fundul tavii se aseaza in strat egal merele, stafidele, merisoarele si curmalele. Merele sunt razuite. Peste aceasta compozitie adaugam grisul si scortisoara. Tava o bagam la cuptor 20 minute la 180 grade. Separat, preparam crema de vanilie:
-cele 5 galbenusuri se amesteca cu mierea ,se adauga apoi amidonul si  vanilia. Toate se pun intr-o cratita pe baie de abur. Cand aceasta a inceput sa se ingroase se da la o parte de pe foc adaugandu-se peste merele de la cuptor.Se coace inca 20 minute si apoi se adauga albusurile batute spuma.Se lasa pana bezeaua devine aurie. Se serveste rece.
Puteti savura o felie, ca gustare, inainte de un antrenament intens cu 2 ore.
Noi plecam in week-end la mare. Va dorim de pe acum un sfarsit de saptamana frumos. Sa nu exagerati cu mesele. E cald; poate profitati de aspectul acesta.
Flyer - Miercurea gatim