In acest articol va explic cand putem sa mancam pepene fara sa ne ingrasam. Stiati ca 100 de gr de pepene rosu are 30 de kcal, 0.6 gr. de proteina si 7.6 grame carbohidrati, 0.4 gr. fibra alimentara ? 100 de grame inseamna o felie foarte subtire de miez rosu. Va recomand cu drag sa va cumparati un cantar de bucatarie. O sa va ajute mult. Tot timpul avem impresia ca nu mancam mult cantitativ. De fapt, nu este deloc asa. O mare problema este ca din pacate toti mancam mai mult decat este cazul, sau ne cere organismul.
Pepenele rosu il putem manca la gustari, dar nu in cantitati mari si niciodata dupa masa. Daca aveti trei antrenamente pe saptamana puteti manca o felie inainte cu doua ore de sala. Cantitatea mare de glucide va reprezenta conbustibilul de care are organismul nostru nevoie pentru un antrenament intens. Si cum cel mai eficient antrenament este cel cardio, ar fi bine sa mergeti dupa la kangoo jumps. Asadar, daca doriti sa mancati pepene zilnic, atunci mergeti si la sala in fiecare zi 🙂
In zona Olteniei se cultiva cei mai buni pepeni. Stiu asta pentru ca am crescut acolo. In fiecare vara mancam tot sezonul pepeni proaspeti. Daca stau si analizez tot timpul am preferat fructele in locul produselor animale.
Vara este un sezon in care trebuie sa consumama fructe. Ele sunt proaspete si delicioase si contin foarte multe vitamine. Daca insa consumati prea multe s-ar putea sa observati o crestere in greutate pe cantar.
Reluand ideea pepenele rosu reprezinta o gustare minunata intre mesele principale, odata pe zi. Nu consumati mai mult de o felie. Daca manacati gustarea inainte de antrenament o sa aveti foarte multa energie.
Nu consumati felii deja taiate din supermarket si incercati sa gasiti surse cat mai naturale. In pietele din Bucuresti sunt foarte multi vanzatori care vand pepeni proaspeti. E important sa analizati un pic inainte de a cumpara.
Incercati sa nu consumati fructele reci, de l frigider, pentru ca impiedita putin digestia.
Unchiul meu are bostan ( asa se numeste la olteni locul unde se fac pepenii) iar regionalismul pentru pepenele verde este lubenita. Am pregatit cateva fotografii pentru voi de la bostan, cu lubenita si pepeni galbeni.
Si pentru ca suntem la capitolul #miercureagatim va propun si o reteta.

Cuscus cu lubenita:

Aveti nevoie de 500 de grame de miez rosu de pepene, cu tot cu samburi. Eu am mixat in blender. Amestecul rezultat in amestecam cu cuscus. Cantitatea de cuscus trebuie sa fie mai mica ca mixul din pepene, asta pentru ca trebuie sa-l lasam sa se absoarba. Eu am amestecat cu putina zeama de lamaie, scortisoara, cateva stafide. Rezulta un desert delicios! Maine seara pun si poze pe facebook.

Pofta buna!

lubenita

 

pepene-verde