Am sa incep articolul cu reteta mea de vin fiert. Aseara am fost in vizita  si am aflat pentru prima data ca exista o varianta de vin fiert direct ambalat. Cred ca asta e cea mai usoara varianta de vin fiert pe care am intalnit-o si pe care o poate cineva prepara. Nu trebuie sa faceti nimic altceva decat sa turnati vinul intr-o oala si sa-l incalziti.
M-am gandit totusi, sa va incurajez sa va faceti singuri vinul fiert pentru ca in acest fel evitati si E-urile din variantele ambalate si excesul de zahar din cupele de vin fiert pe care le gasiti in diferite locatii.
Pentru reteta mea nu am folosit zahar. Am ales un vin rosu demidulce si multa scortisoara si cuisoare. Am ales si arome speciale date de portocalele si merele proaspete tocate in cuburi. Este foarte bun si nu necesita indulcire. In acest fel o sa avem aroximativ 80 de calorii pe portia de vin fiert. Nu trebui sa-l consumati dupa mese cu un meniu greu, ca de exemplu carne de porc. Alegeti un meniu usor: puteti sa beti vin fiert si sa mancati cateva nuci. E mai consistent decat pare si poate reprezenta o gustare copioasa.
Valoarea calorica variaza putin in functie de reteta. Daca amestecati alcoolul cu zahar s-ar putea sa va alegeti cu o durere de cap crunta.
Atentie! Nu incurajez consumul de alcool, dar avand in vedere ca exista atatea tentatii ma gandesc ca putem sa gasim si variante mai bune. Si exista de fiecare data!
Mai am o reteta de bautura calda pe care vreau sa o propun. Cred ca e o varianta buna pentru cei care nu consuma alcool. E vorba de traditionalul compot pe mere pe care eu il pregatesc pentru musafiri cu ocazia sarbatorilor. Nu folosesc zahar deloc si condimentele pe care le pun sunt: scortisoara, vanilie si feliile de la doua portocale. Este o bautura delicioasa. Daca cubuletele merelor sunt frumos taiate si compotul este servit intr-un pahar interesant, cu siguranta o sa va impresionati invitatii.

#calorii #vinfiert

vin-fiert-calorii